Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Столичният “Бродуей" се мести в Банско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:45 / 30.06.2010Коментари (0)209
© Blagoevgrad24.bg
Третото издание на театралния фестивал в Банско стартира утре, напук на финансовата криза и рестрикциите в културата. Близо 40 актьори от столичния "Бродуей" ще завладеят планинското градче от 1 до 7 юли.

Във фестивалния афиш ще има заглавия от току-що приключилия сезон, както и отлежали във времето. На сцената на местния театър ще излязат и актуалната носителка на "Икар-2010" Мария Сапунджиева (за играта й в "Моли Суини") и отличеният с "Аскеер-2010" Филип Аврамов (за "Дама Пика"). Организатори на театралната седмица са община Банско и хотелски комплекс "Роял Тауърс".

Нона Йотова - създателка на артфорума, ще играе още в първия фестивален ден. Актрисата е в състава на "Тайният живот на мисис Уайлд"- едно от новите заглавия на Сатирата. Вечерта на 2 юли е за Мария Сапунджиева и нейната Моли Суини.

Селекционерът на фестивала Роза Радичкова е поканила още "Шинел"на Зуека и Нина - едно от представленията с рекордно дълъг живот, както и "Дуенде"- моноспектакълът на Татяна Лолова. Театър "Зад канала" ще гостува с две постановки на Бина Харалампиева - "Перла"и "Дама Пика".

В неделя Нона и Иван Радоев ще влязат в провокативния дует "Дребни брачни престъпления". Идеята за това представление възникнала точно на фестивала в Банско миналото лято.

Освен актьорите Христо Мутафчиев, Атанас Атанасов, Пенко Господинов, Александър Кадиев..., ангажирани в програмата, сред популярните лица на фестивала ще бъдат още Иван Ласкин с Александра Сърчаджиева, Ивайло Христов, Марта Вачкова, Катето Евро.

По традиция всеки ден актьорите ще се събират заедно на вечеря. На тези сбирки в предишни години е имало случаи да си проговорят артисти, които от години враждуват.

Източник: в. "Труд"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: