Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Строители в безизходица – без заплати и в неплатен отпуск .
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:50 / 19.09.2011Коментари (1)213
13 строителни работници, ангажирани от пернишката фирма "Стройинженеринг 94" ООД са в пълна безизходица заради преустановените дейности по проекта за благоустройство на градския център в Дупница. Част от тях са в неплатен отпуск от 20 август, а други от 1 септември. Въпреки обещаната по над 550 лв. месечна заплата досега са получили едва по около 300 лв. под формата на аванс. Фирмата пък вече дължала на всеки от назначените на 15 юли по над 1 000 лв.

Не са превеждани и предвидените по 85 лв. месечно за храна. Работниците нямат информация кога отново ще започнат работа. Няколко пъти пък се събирали в района на Спортната зала, но така и не успяли да се срещнат с представителят на фирмата в Дупница - мъж на име Росен. Освен за прехраната на семействата си, строителите са притеснени за опасността от разграбване на част от вече изграденото в центъра на града. Новостроящите се стълби при къщата на бизнесмена Васил Василев-Клеменца вече се били превърнали в обект на ромските набези. От построеното стълбище пък е отмъкнато част от арматурното желязо.

Друго е приготвено за кражба. Единствената институция, до която работниците са подали сигнал е община Дупница. На среща с кмета Атанас Янев в петък, градоначалникът им обяснил, че не е наясно с проблема и не познава представителите на фирмата, но обещал съдействие. Изкопните дейности, извършвани от експлоатационните дружества - "Рила газ" и ВиК, са причина за временното спиране в изпълнението на проекта и за неплатения отпуск на работниците, обясни управителят на пернишката "Стройинженеринг 94" ООД Росица Масларска.

Тя уточни, че заплатите на наетите строители ще бъдат платени до 30 септември, докогато се очаква община Дупница да плати актуваните строителни дейности. Сертификатът бил изпратен в кметството преди две седмици, но от фирмата-изпълнител нямат информация на какво се дължи забавянето в плащането. "В условията на икономическа криза и ние изпитваме затруднения, но в центъра на Дупница предстои много работа", коментира Масларска, изтъквайки, че са наети местни хора, въпреки, че фирмата е имала възможност да осигури работници от Перник.

В същото време от "Стройинженеринг" изразиха недоволство, че изградени вече бордюри и тротоари са разкопавани от "Рила газ" и ВиК-Дупница, което нанесло финансови щети, тъй като се наложило възстановяване на повредените елементи от инфраструктурата. Фирмата разполагала със снимки, а сигнали е изпратила до община Дупница.

Източник: dupnica.eu






Зареждане! Моля, изчакайте ...
Aнонимен
на 19.09.2011 г.
0
 
 
В по-лошо положение са работниците и служителите от "Виа Апия"-Кюстендил, бивша "Гранит 97"АД. Те не са получавали заплатите си от м.ноември 2009 г. Да не говорим за купони за храна.. Но най-жалкото е, че те не смеят да се обаждат. Недобросъвестни хора провалиха фирмата и я изправиха пред фалит. Но най-страшното е, че няма власт, която да помага на хората, защото това е България!
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Февруари 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
Виж още:
Актуални теми
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
Катастрофи в България
Влизането на България в Шенген
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: