Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Съдът потвърди: Стрелецът-лихвар Ванчо Тери ще чака обвинителния акт в дома си в Петрич
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:50 / 02.08.2011Коментари (0)168
©
Софийски апелативен съд потвърди мярката за неотклонение "домашен арест", постановена от благоевградския окръжен съдия Илияна Стоилова срещу стрелеца от Петрич Иван Чангов-Тери, съобшава в. "Струма".

 Решението беше атакувано пред столичните магистрати от адвокатите на Чангов, които пледираха, че той трябва да е на свобода предвид тежкото му здравословно състояние.

По думите им мярката "домашен арест" излишно ще администрира процеса предвид факта, че от прокуратурата често ще се искат разрешения от Чангов за посещаване на лекар. Защитниците на стрелеца изтъкнали пред софийските съдии, че няма опасност Тери да се укрие или извърши ново престъпление.

Както "Струма" писа, по данни на държавното обвинение в Пиринско, макар че е бил на болнично легло в санданската МБАЛ "Св. Врач" и с опасност за живота, Тери е тръбял пред медицинския персонал, че излезне ли, ще продължи саморазправата с полицая Иван Баладжанов, по когото стреля, и колегата му Атанас Коцев, който се опита да го защити.

Съдът не уважи искането за по-лека мярка на Чангов и той ще чака вкъщи, докато официално обвинителният акт срещу него бъде внесен в съда. Към момента срещу Ванчо Тери е образувано досъдебно производство по чл. 116 от Наказателния кодекс - за опит за убийство на длъжностно лице. Определението на столичните магистрати е окончателно и не подлежи на обжалване.

Показната престрелка в Сандански стана в нощта на 22-и срещу 23-и юни. Шофирайки луксозното си БМВ, Тери нахлул с бясна скорост по главната улица в Сандански. Виждайки наглото му поведение, униформеният Ивайло Баладжанов, който по това време бил в почивка и си пиел кафето в едно от близките заведения, сигнализира за нарушението дежурните си колеги. Малко по-късно Тери е спрян за проверка от полицейски автопатрул.

За нарушението му е съставен фиш, който той отказва. Вследствие бил доведен в РУП - Сандански, където му е написан акт, а Баладжанов е извикан за свидетел. На излизане от полицията Тери със законно притежавания си пистолет стреля по Баладжанов. Униформеният Атанас Коцев стреля по Тери, за да предотврати убийството на колегата си. Десет дена Чангов беше на границата между живота и смъртта. Непосредствено след случая в Сандански се заговори, че всъщност Баладжанов и Чангов имали лични търкания - преди време униформеният взел пари на лихва от него, но това не е потвърдено.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: