Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Създателят на мрежа за проституция във Франция остава зад решетките
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:50 / 16.02.2011Коментари (0)467
© Blagoevgrad24.bg
Кюстендилският ромски тартор Славчо Игов, по-популярен като Ице Гольовеца, се размина със свободата за втори пореден път, след като съдия Савова от Окръжен съд - Кюстендил отказа да промени мярката му за неотклонение "задържане под стража" с по"лека. Гольовецът поискал да излезе на свобода, тъй като нямало кой да се грижи за двете му деца " син и дъщеря, казаха пред съдебния състав адвокатите на задържания " Емил Велинов и Илиян Хаджийски. Те настояха пред съда да замени престоя в килията с домашен арест, тъй като не съществува опасност клиентът им да се укрие, след като е посочил постоянен адрес, а и има две деца, за които трябва да се грижи. Юристите пропуснаха да кажат, че двете деца на Свавчо Игов са пълнолетни.

Ице Гольовеца стана популярен в края на миналата година с това, че успя да надхитри правосъдната система. При задържането му той отказа да си наеме адвокат с обяснението, че е безработен, социално слаб и няма пари да си осигури защитата.

Това наложи съдът в Кюстендил да освободи Гольовеца, докато ромският тартор се накани да си ангажира защитник, а задържането му стана в съдебната зала по заповед на съдия Галина Мухтийска.

Славчо Игов е в ареста от края на миналата година, когато при полицейска акция в квартал "Изток" на Кюстендил той бе задържан заради опит за убийство на бензиностанция "Петрол" до Кюстендил. Инцидентът станал на 30 август 2010 година, когато той се опитал да прегази двама кюстендилци, като преди това стрелял във въздуха. След екшъна единият от потърпевшите - 32-годишният Даниел Григоров, е със средна телесна повреда.

Ице Гольовеца е стар познайник на органите на реда не само в България, но и във Франция, където има изтърпяна присъда заедно с по-големия си брат Стоян Игов, заради създадената от тях мрежа за проституция в град Нант. Преди това Ице Гольовеца излязъл от България, след като избягал от Централния софийски затвор, където излежавал присъда за убийство.

Източник: struma






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: