Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Таксиметрови шофьори плащали задължително охрана на Галеви
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 00:40 / 17.11.2010Коментари (0)280
© Blagoevgrad24.bg
Свидетели срещу братя Галеви разказаха историите си на софийска територия с мотив да бъдат чути по-добре. Двамата бивши барети бяха оправдани по обвиненията за ръководене на организирана престъпна група за рекет и насилие. Да плащат за охрана са били длъжни всички таксиметрови шофьори в Дупница. Един от тях признава, че не е насилван физически, за да плаща.

"Това е законният рекет, така му викаха, охрана. Извикаха ме и ми казаха, че трябва да прехвърля половината от фирмите си. Бях в такова положение, че ако надигнех глава и се оплачех, нямаше сега да съм сред вас", разказа потърпевшият Пламен Миланов.

Антонио Якимов също е таксиметров шофьор от Дупница, потърсил покровителство от Галеви, за да работи. Те от своя страна му се доверили и му възложили да събира по 50 лева охранителна такса от още 9 души. Якимов давал парите на приближени на Галеви.  

"Тези хора дойдоха без никаква принуда, помолиха ме, казаха: разбрахме, че вие работите и може ли и ние да си плащаме като вас", каза Антонио Якимов.

"Съдът прие, че няма престъпна група на Галеви. Дори и да приемем, че Антонио е част от групата на Галеви, но според съда групировка на Галеви няма", каза Антон Сираков.

"Мен ме биха 2004 г., но преди това съм виждал страшно много пребити хора. Аз можех много по-рано да кажа тази истина, но охраната на Галев ми каза, че ще заровят майка ми и баща ми на 3 метра под земята", каза Антонио Якимов.

Антонио пуска жалба срещу Галеви години по-късно, след като не им издължил част от месечната сума и по негови твърдения е бит за това. Журналистката Лидия Павлова, чиито син пострада от побой от охраната на Галеви, изнесе съдържанието на стенограма от Комисията по вътрешна сигурност, в която бившият шеф на ГДБОП Ваньо Танов коментира Дупнишките братя като споменава, че са били разработвани като производители на синтетични наркотици.  

"Знаем, че Галеви имат лаборатории, хващали са тяхна синтетика, но до задържането им не се е стигнало, защото винаги са били предупреждавани. Те се заканиха към мен, че ще изкарат сина ми наркоман, за да ме сплашат. И аз питам: защо не се работи по този доклад", разказа Лидия Павлова, майка на потърпевш.

Още през 2006 г. стана ясно, че ГДБОП са правили проверки, приключили със заключение, че Галеви нямат отношение към производството на синтетика. Днес жертвите им се надяват по-висшите съдебни инстанции да зачетат показанията им за побоите и изнудването и да не оправдаят групата на Дупнишките феодали.

Източник: btv






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: