Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Театърът в Дупница спира представленията
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:30 / 06.12.2011Коментари (0)163
©
Спираме представленията на театъра в Дупница. Искаме нова финансова схема. Не желаем да работим по- старому, тъй като финансирането и взаимоотношенията ни с общината създават у нас напрежение и пълен хаос, блокират работата ни, съобщи директорът на дупнишкия театър Славчо Пеев на официална пресконференция. Ние не искаме повече пари, бюджетът от 120 000 лева е напълно достатъчен, тези средства се предоставят от общината. Но ние с поставянето на постановки на сцени акумулираме собствени приходи, около 2000 лева печелим от продажба на билети при представления по турнета. От месец септември театърът не е получавал никакви средства от община Дупница.

14-те актьори не са получавали никакви пари, въпреки символичните заплати, които имат от по 300 лева. За да осигурим дейността си, и за да не спираме турнетата, ние покривахме разходите за представленията от събраните средства чрез продажба на билети. Тези средства досегашната кметска управа ни заставяше да ги внасяме в касата на общината. А от там после те ги насочваха към нас. Ето точно тази порочна практика искаме да спре, това мотаене на парите - от нас към общината и от общината към нас.

Сега очакваме похарчените от нас средства за пет представления в Златолист, Харманли, Радлево, Петрич, Пловдив да ни бъдат възстановени като служебен аванс. Става въпрос за около 9000 лева, каза директорът Славчо Пеев.

Неговият заместник, актьорът Иван Иванов, заяви, че е срещнал груб отказ от страна на новия-стар счетоводител на общината Иванка Терзийска. Иван Иванов заяви: Тя директно ми каза: Докато не внесете парите, няма да получите заплати.

Ние не искаме конфронтация, искаме да работим спокойно. За Иванка Терзийска не искаме да говорим нищо лошо, спря изявлението на колегата си Славчо Пеев. Ние очакваме разбирането на новия кметски екип и ще внесем официална докладна записка до председателя на Общинския съвет Ивайло Константинов, в която ще предложим да се прекрати практиката приходите на театъра да се внасят в общината изцяло. Мога да ви дам пример със столичните общински театри, които се издържат от собствените си приходи, а нашите актьори още не са получили заплатите си за месец септември. При нас е налице една огромна несправедливост, работим много, но получаваме малко или абсолютно нищо.

Славчо Пеев извади една голяма кутия с шоколадови бонбони "Пияна вишна" и съобщи, че излага молбата си към новото кметско ръководство навръх именния си ден Свети Сава и новината, че от отдел "Театър" към Министерство на културата са получили признанието "Най-добър театър в Югозападна България".

До броени дни в Дупница се очаква да пристигне актьорът Тодор Колев, който с дупнишките актьори в главна роля да постави постановката "Светлините на рампата".

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: