Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Трактор уби 63-годишен дядо на футболист от "Вихрен" месец преди да се пенсионира
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:20 / 06.08.2010Коментари (0)193
Тракторът, който хранеше фамилията на футболиста от "Вихрен" Ст. Секулов, уби месец преди да се пенсионира дядо му бай Стефан. Притиснат от тежестта на собствения си трактор, по-нелеп начин загина 63-годишният Стефан Стражаков от санданското село Склаве. Уби го тракторчето, което години наред го изхранваше, коментираха съселяните му. За последно бай Стефан бил видян да преминава по главната улица на селото към 11,45 ч. на път за нивата си, която се намира на 500 метра от селото. Завивайки наляво, предните гуми на малогабаритната машина попаднали в канавката, тя се преобръща и тялото на водача остава под него. Смъртта е настъпила към 12.00 ч.

По това време край мястото на инцидента минала Светла, жителка на селото, която първа видяла преобърнатия трактор. В първия момент тя помислила, че някой го е оставил, но след това се усъмнила и се върнала на мястото, което се намира на 100 метра от първите къщи на селото. Едва тогава видяла, че под трактора има тяло. Веднага сигнализирала Спешен център, дежурният екип пристигнал на мястото на инцидента за десетина минути, но медиците само констатирали смъртта.

Вчера към 13.00 ч. на мястото на катастрофата пристигна екип на пожарната, там бе и началникът на полицията Стоян Младенов. Събраха се десетки жители на селото. Мястото бе ограничено, докато си свършат работата криминалистите. Става въпрос за нещастен случай, смъртта е причинена вследствие на пречупване на гръбначния стълб с оглед на това, че той лежи по корем и тежестта е паднала върху гръбнака.

Починалият Стефан Стражаков дълги години е бил техник към БТК, но след приватизацията на компанията е останал безработен. Със съпругата му Севда се препитавали от земеделие. Купил трактор и с оране и косене си докарвал по някой лев. Има три големи деца, две дъщери и син, двама внуци, единият от тях - Стойчо Секулов, е футболист на "Вихрен" /Сандански/.

Кметът на селото Пламен Манолев обясни, че бай Стефан бил добър и много работлив човек. Все още не е пенсионер, оставаха му броени месеци, за да подаде документи. Най-честите злополуки с малогабаритна техника са, че водачите не преценяват наклона и неустойчивостта на возилото е честа причина за преобръщане. Това се получава най-вече с товарни автомобили, които превозват дървени трупи в гористи местности.

Това е вторият случай на починал, притиснат от собствения трактор жител в Санданско. Преди пет месеца загина ресторантьорът Стоян Малчев от Сандански, който не можа да овладее трактора си и при опит да скочи бе прегазен от машината в землището на Сандански.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: