Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тръгна делото за обида на изнасилената ученичка от Бобов дол
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:05 / 08.10.2010Коментари (0)235
©
Делото за обида на изнасилената ученичка от минния техникум в Бобов дол Ивона Христова за думите "тя е парашут" и "не е у ред" тръгна. На днешното заседание на Дупнишкия районен съд, водено от съдия Анета Илинска, подсъдимият Радослав Гладников, срещу който Ивона има претенции за 10 000 лева обезщетение, пристигна заедно с адвоката си Васил Василев.
Самата Ивона не дойде в съдебна зала, тя бе представявана от адвоката си Ивайло Алексиев. На днешното заседание пристигна и майка й Веска Христова, която трябваше да бъде свидетел. Съдия Илинска не я допусна, тъй като е запозната с всички материали по делото за изнасилване.
Преди заседанието майката на Ивона обясни, че дъщеря й е под силен стрес след преживяното, не смеела да излиза никъде сама и това е причината все още да не си е взела останалите четири изпита.
След изнасилването, когато беше на изпит по български език, Ивона не иска да влиза повече в това училище, много е уплашена и не знам какво да направя, за да се оправи, обясни майката на Ивона.
В момента 20-годишната Ивона живеела на семейни начала с 16 години по-възрастния от нея приятел Красимир, който работел като парнаджия в административната сграда на мини Бобов дол. Въпреки преживяното от неговата приятелка, той бил на нейна страна, обясни майката Веска.
Делото за обида срещу Радослав Гладников Ивона заведе, след като приключи прокурорското разследване по жалбата й за изнасилване и след което бяха оправдани четиримата посочени от нея като насилници Денис Петров-Джината, Кирил Васев, Антон Кирилов-Пумата и Емил Кирилов, всички от Бобов дол. По време на един от разпитите пред съдия, приятелят на четиримата младежи Радослав Гладников в опит да оправдае тяхното поведение обяви пред медиите, че Ивона е "парашут" и "не е у ред"
След 5-месечно разледване и разпити на потърепвшата, обвиняемите и свидетели, наблюдаващият прокурор по делото Емил Павлов прекрати наказателното преследване с мотив, че няма престъпление, а сексът с четиримата младежи в класната стая бил доброволен.
Прокурор Павлов се позова и на двете психиатрични експертици на д-р Александър Паризов, според които поведението на Ивона след доброволния секс в стаята не било обосновано от психически травми и негативни преживявания. На въпрос не е ли смущаващ факта, че този групов секс е осъществен в класна стая, прокурорът по делото Емил Павлов отговори, че по въпроса сексуалността трябва да се търсят отговори в трудовете на Зигмунд Фройд.


Прокурорското разследване започна през месец февруари тази година, след като на 22-и януари в една от класните стаи по време на изпит по български език в минния техникум в Бобов дол четиримата младежи според Ивона са влезли и са я насилили да правят групов секс. След като груповата оргия приключила, Ивона била заварена от една от чистачките да се облича и да плаче. Заради скандала бе уволнена учителката по български език Веска Бориславова заради това, че по време на изпита е отишла на кафе и е оставила без надзор учениците си. В началото на тази учебна година тя бе върната отново на работа. Уволнена бе и директорката Иванка Шалева със заповед на министъра на енергетиката.

Източник: dennews.bg







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: