Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Тълпи роми опустошават краварници на бизнесмен
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:40 / 21.01.2012Коментари (0)422
© Blagoevgrad24.bg
От няколко дни тълпи роми нападат и опустошават бившите краварници в стопанския двор под Петрич, собственост на Стоян Танков, съобщава електронното издание на в. "Струма". Свалени и задигнати са масивните метални врати, керемидите и част от гредите на покрива на едната сграда, която е най-близо до ромската махала.

Вчера Танков за пореден път поиска съдействие от полицията, тъй като 50-ина цигани продължаваха да рушат покрива и да мъкнат дъски и греди. При вида на полицаите тълпата роми се разбяга, отдалечи се на разстояние и зачака кога униформените ще се оттеглят, за да продължат да рушат.

Стоян сам ни извика, каза ни да разглобяваме покрива и да вземем малките греди за нас, опитаха се да блъфират ромите. Трябват ни дърва за огрев, децата у дома умират от студ, а вие ни гоните, викаха те. Къде си видел циганин да спазва закона, говореше убедено един от множеството.

Стоян Танков притеснено разказа: Не съм им искал услуги. Безнаказани са. Чувате ги сами, че се хвалят, че циганин закон не спазва. Полицията не може да пази постоянно. Сега, като си тръгнат униформените, ще се върнат и ще довършат краварника. Няма да мирясат, докато не го сторят. Отначало изрязаха с резачка дръвчетата в района и се прехвърлиха на краварника. С машини изрязаха и отмъкнаха тежките големи метални врати. Имах двама наематели, единият с цех за брикети, другият - с цех за чували. И двамата се изнесоха, тъй като ромите опустошиха цеховете им. Как при това положение да докарам инвеститори.

Ромите са малцинство, но кажете ми как ние от мнозинството да си опазим правата, собствеността и живота. Ако тук няма полиция, може да стане и убийство. Не мога да наема частни пазачи, защото хората ги е страх да работят в този район, който е до циганската махала. Ето така става втора Катуница. Ако стане беля, събират се за минути стотици роми. Положението ми е безизходно, не знам към кого да се обърна да си опазя собствеността. Полицията се чувства безсилна, защото като хване двама роми, съдът ги пуска, тъй като за две откраднати дъски не могли да им направят нищо. Ето от тук идва безнаказаността на циганите. Такава свободия за тях, както е в Петрич, няма никъде по света. От няколко дни разрушават краварника, като свършат с покрива, ще почнат колоните и стените и ще се прехвърлят и на другите сгради, заключи отчаян Танков.

При него дойде парламентьор от ромите, който му предаде техния ултиматум: Ако искаш да нямаш проблеми, пусни десет от нас, ще свалим гредите, ще ги оставим на теб, а малките дъски ще вземем за нас. Танков възкликна: Току-що ми казаха: Ако не искаш да ни дадеш доброволно да свалим гредите, ние ще ги откраднем.

Възрастна циганка отдалече викна на Танков: Вчера ти обещах за гредите да ти дам две прасета. Сега щом ни гони полиция, ще останеш и без тях.

Вчера Танков потърси съдействие от кмета Вельо Илиев и заместника му по обществен ред Христо Георгиев.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: