Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Учениците от Разлог почетоха паметта на Васил Левски в разнообразни мероприятия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:42 / 20.02.2011Коментари (0)186
©
Със спортно състезание под надслов "Лъвски скок" и забавна викторина учениците от  ОУ "Никола Парапунов" в Разлог почетоха паметта на Васил Левски. Учениците от първи до четвърти клас на ОУ "Никола Парапунов" в Разлог участваха в състезание за бързина, прецизност и сръчност, което протече под надслова "Лъвски скок", един различен начин да бъде отбелязана 138-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски Децата показаха спортни умения в няколко състезателни групи, разделени в 16 отбора. 

В салона на учебното заведение състезанието събра десетки родители и гости, които споделиха емоциите на децата. В същото учебно заведение между шестите класове се проведе състезание в 4 кръга под надслов "В памет на Левски". В първите два кръга учениците отговаряха на исторически въпроси, свързани с живота и дейността на Апостола. В трети кръг те изпълниха стихотворения за Левски, а в четвърти -пресъздадоха портрет на великия Апостол под мотото "Вазов за Левски",  като бяха използвани моменти от повестта  на Вазов " Немили недраги ".

Децата разказваха и рецитираха с невероятно чувство и патос. Кулминационният момент, както при всяко състезание настъпи , когато трябваше да се обявят победителите, а това беше отборът на 6 "в" клас  с класен ръководител г-жа Тренчева. Публиката също участваше като отговаряше на зададените към нея въпроси. Раздадени бяха лакомства като награда на всички участници.

В класните стаи всеки клас от СОУ "Братя Каназиреви" гр. Разлог подготви кът, посветен на Апостола на свободата. Под ръководството на учителите по история Надежда Хаджиева, Соня Крънчева и Лиляна Иванова учениците обновиха училищния музей  на тема "Галерия Освобождение" с изложба на табла, брошури, реферати, вестници с богат снимков и илюстративен материал.  Бе проведен и традиционен рецитал под наслов "Помним те, Апостоле!"  

Във връзка с отбелязване на 138-годишнина от гибелта на Васил Левски рецитал "Жив си, Апостоле" се проведе и в НУ "Яне Сандански" град Разлог. Участие в него взеха учениците от всички класове. Отличени бяха Симона Прешелкова, Георги Василев и Мария Михова, които получиха грамоти и награди.

Ученици от всички училища в Разлог  поднесоха  цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на града и  се поклониха пред величавия му подвиг.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Реформи в БДЖ
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: