Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Умишлено запалиха вилата на член на съдийска фамилия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:34 / 08.02.2010Коментари (0)158
©
Вилата край пътя Симитли-Градево на Спас Агов - баща на съдията от Окръжен съд - Благоевград Надя Узунова, бе запалена умишлено през уикенда. Пламъците обхванали масивната сграда през нощта на събота срещу неделя, изпепелена е покривната конструкция, огънят достигнал до първия етаж.

Пристигналите пожарникари през нощта потушили огнената стихия. Вчера около обяд, 12 часа след инцидента, изгорелите греди още пушеха и напомняха за дръзкото посегателство срещу известната фамилия на магистрата. Надя Узунова е съпруга на окръжния съдия Петър Узунов, а девер й Димитър Узунов е председател на Районен съд - Сандански. Той бе единственият конкурент на настоящия административен ръководител на ОС - Благоевград Красимир Аршинков.

Не знам кой е изпепелил вилата ни, но ясно личи, че палежът е умишлен, тук няма електрическо захранване, печка за отопление с дърва също, обясни вчера собственикът Спас Агов.

Ето какво поясни още той:

На тавана имаше близо 2 тона сено, хвърлена е клечка и то се е запалило като факла. Вилата се намира в непосредствена близост до пътя Градево-Симитли, пламъците са видени от случайни минувачи, които подали сигнал до пожарната. По чудо от огъня е спасена съседната вила, която е на братовчед ми Емил Агов, който има транспортна фирма. Смятах през пролетта да дойда да живея тук. Засадих овощна градина, вилата е в непросредствена близо до реката и почвата е плодородна, но сега няма да посмея да остана да живея тук сам. Подадох жалба в полицията в град Симитли, очаквам органите на реда да си свършат работата.

Вчера на мястото на инцидента пристигна и Димитър Петров от село Градево, който потвърди, че някой умишлено е посегнал на собствеността на Спас Агов.

Спас Агов се пенсионирал от филиала за Спешна помощ в Симитли преди 4 месеца, където работил като шофьор на линейка. През август 2009 г. той бе в дежурния спешен екип, между който и родини на починалия Йордан Кьосов възникна спор, стигна се до физическа саморазправа и последваха съдебни дела.

Вчера в Симитли се коментираше, че посегателството на вилата му може да цели и сплашване на него самия или на дъщеря му, зетя и брат му.

Подпалената вила е една от най-известните в местността заради професията на дъщерята на Агов - Надя Узунова, която е граждански съдия в Окръжен съд - Благоевград и съпруга на наказателния магистрат в същия съд Петър Узунов.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: