Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Уникално рали за ретро автомобили се проведе в Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:07 / 12.09.2010Коментари (0)284
© Blagoevgrad24.bg
Разлог посреща уникално планинско рали за ретро автомобили, съобщават от организаторите за Blagoevgrad24.bg. Инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог даде старт на първото планинско рали  в България, раздаде 38 купи и 9 плакета. Първото място в класирането спечели  Overal Harapanos от Гърция със стартов номер 36, автомобил  Mercedes Benz 280 SLC от 1975г.

Първото издание на луксозното Eastern European Classic Challenge 2010 даде незабравими моменти за феновете на класическите автомобили в България. На старт 11 септември 2010г. в 10.30 часа на централния площад на Разлог бе даде старта на първото планинско рали за ретро автомобили в България, организирано от  Фондация Concours d'Elegance, клуб LEKAM - Гърция организират с подкрепата на Община Разлог.  В Разлог на старт застанаха 56 изящни класически автомобили и техните екипажи - пилоти и навигатори. Те се впуснаха в уникално и ексклузивно по своята същност състезание. Всеки състезател  стриктно трябваше да спазвани правила на ралито, едно от които е да се поддържа средна скорост от 47 км/час.

Илия Ганев от София с автомобил  ДКВ Ф8 кабриолет Ауто Юнион от 1942г. стартира пръв от Разлог. Собственикът на ретро автомобила разказа, че неговият автомобил е внесен в България през 1966г. Пръв в Разлог финишира Конрад Рейзмунд от Полша с Jaguar  1988г.,  Двигател Б12,  2400кубика, 298 конски сили.  "Това е моето хоби. Притежавам още 3 автомобили. За мен е истинско задоволство да участвам в планинското рали, чийто център е Разлог",  заяви Конрад минута след края на ралито..

Пилотите и навигаторите от Гърция, Полша, България, Швеция в Eastern European Classic Challenge 2010 за два дни минаха през Петрич - Гоце Делчев - Места - Добринище - Банско - Разлог- Якоруда - Черна Места - Белово - Костенец - Долна Баня - Боровец - Самоков - Дупница - Благоевград - Разлог. Много интересни марки взеха участие в ралито като Ferrari mondial  1977, Rolls Royce Corniche Convertible 1968 , Porche 928, 1979г.  Типични за рали автомобили като двуместния малък спортен автомобил  Austin-Healey Sprite  "Frogeye" от  1960г.

Eastern European Classic Challenge 2010 е оказа едно различно и изключително атрактивно рали с особени правила и неочаквани обрати. За разлика от скоростните автомобилни надпревари, тук пилотите се справиха с трасе с дължина 370 км. без да е необходимо да настъпват газта до краен предел. Състезанието представлява уникална смесица от прецизно шофиране, ориентиране в непознат планински регион, поддържане на предварително уточнена средна скорост и още редица елементи, които превръщат изживяването в истинско приключение. Правилата са строги и се изготвят под стриктното наблюдение и контрол на FIA и FIVA.

Очакванията напълно се оправдаха. Това бе едно от най-силните ралита,  според думите на самите участници. Както отбелязват от гръцката организация за ретро автомобили LEKAM, това е много повече от автомобилно състезание. В него се съдържа самата същност на любовта към автомобилизма, своеобразен лайфстайл, в който участието е въпрос и на престиж. В края на един от етапите се проведе уникално голф състезание в Разлог. Домакин на мини-събитието e Pirin Golf Club & resort - Разлог. В програмата на състезанието бе включена и атрактивна фотосесия на летището в Долна Баня, чиято база бе учтиво предоставена за тази цел.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: