Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Банско чакат туристи от Истанбул
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 07:10 / 03.09.2011Коментари (0)187
©
Дъжд заваля миг преди премиерът Бойко Борисов и строителният  министър Росен Плевнелиев да направят първа копка на шосето от Юндола през Разлог до Садово. "Да благодарим на владиката Натанаил, че ще ни върви по вода", каза с усмивка министър-председателят.

Двамата пристигнаха край разложкото село Баня, за да дадат старт на строежа на трасето с дължина 109,8 км и на обща стойност 31 805 583 лв. без ДДС. Срокът за изпълнение е 24 месеца.

При идването им грееше ярко слънце и Борисов привика две баби под сянката на шатрата, където бяха официалните лица. Те го дариха с китка здравец, дадоха цвете и на Плевнелиев.

"Отпушваме европейски и национални коридори всеки ден. Правим 74 пътни отсечки само за една година. Хубавият път тук ще помогне за развитието на туризма. Ние имахме смелостта да пресечем лошите практики и да защитим държавния интерес. Когато трябва, дори се съдим в Страсбург. На Банско и Разлог им трябват инвестиции и туристи. Защо да не идват и 22 милиона жители на Истанбул насам, а не само гърци и други съседи", каза в словото си Росен Плевнелиев.

Той увери стотиците присъстващи, че на 1 октомври ще бъде направена първа копка край Долна Диканя на автомагистрала "Струма", а на 1 ноември  - край Кулата.

Бойко Борисов пък попита присъстващите деца дали когато ги наказват, им дават пари. "Тогава пари няма. Така заварихме и ние спрени еврофондове. Целта ни е децата да останат тук, а не да бягат в големите градове. Правим всичко възможно да развием ски-зоната в Банско и Разлог, защото тук е най-добрият курорт на Балканите. Правим чудеса, тъй като става въпрос за Натура, национален парк "Пирин" и ЮНЕСКО, а ние искаме да развием туризма и да убедим европейските партньори, че няма да бъде засегната природата", заяви премиерът пред събралото се множество.

Той похвали правителството, че в условията на криза успява да осигури финансиране за много важни инфраструктурни проекти.

Плевнелиев и останалите хванаха кирките и лопатите и ги размахаха, а Бойко ги скастри: "Стига толкова, че вдигате много прах!" После взе шампанското и, както прави напоследък, го даде на багериста с думите: "В тази криза няма да чупим бутилки".

След това премиерът и Росен Плевнелиев прерязаха лентата на изцяло рехабилитирания път от Разлог до шосето Благоевград-Гоце Делчев. Той е с дължина километър и половина и МРРБ е осигурило финансирането в размер на 1 658 857 лв. И там деца и баби нападнаха Борисов, за да се снимат с него, и го отрупаха с цветя.

Преди церемонията по първата копка жители на Гоце Делчев разпънаха плакат "Г-н Борисов, г-н Плевнелиев, г-н Андонов (б.р. - депутат от Гоце Делчев), Гоце Делчев Ви благодари!"

Преди да пререже лентата, Борисов се обърна към останалите официални лица: "Хайде да режем, че като гледам това детенце, дето държи ножиците вече 5 минути, ми дожаля за него".

На въпрос дали той ще бъде кандидатът за президент от ГЕРБ, Росен Плевнелиев бе лаконичен: "Моля ви, аз отговарям за пътищата, няма какво да кажа".

Източник: standartnews.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
България и Войната в Украйна
Парламентарни избори октомври 2024 г.
50-ото Народно събрание
Втора лига сезон 2024/25
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: