Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Банско приеха нов размер на част от таксите в общината
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:45 / 01.02.2013Коментари (0)172
© Internet
Общински съвет - Банско определи нов размер на туристическия данък за 2013 г. Стойността на дължимата сума се определя в зависимост от местоположението и категорията на съответните средства за подслон и места за настаняване. В Банско туристическият данък за една, две и три звезди е 0.80 лв. за нощувка, за четири звезди - 1 лев, а за 5 звезди - 1.20 лв. за нощувка.

За обектите в Добринище и селата туристическият данък за една, две и три звезди е 0.60 лв., за четиризвездните - 0.80 лв., а за тези с 5 звезди - 1.00 лв. за нощувка.

Дължимият данък трябва да се внася до 15-о число на месеца. Съветниците решиха още през 2013 г. да се запазят размерите на данъка върху недвижимите имоти, данъка върху наследствата, както и данъкът при възмездно придобиване на имущества и данъка върху превозните средства. От общинска администрация съобщават, че няма промяна и в размерите на патентния данък.

Таксата за битови отпадъци от 2013г. пък се изчислява по нов начин, който е съобразен с честотата на извозване на декларираните съдове от задължените лица. Таксата за извозване на контейнер един път седмично е 1040 лв., за кофа 110л - 104 лв., За извозване два пъти седмично пък за контейнер трябва да се плаща1280 лв., за кофа - 128лв. 1600 лева пък трябва да се заплатят при 3 пъти седмично извозване за контейнер, за кофа дължимата сума е 160 лв.

Плащането на данъка върху недвижимите имоти и таксата битови отпадъци за 2013г. се ще се извърши на два етапа, като първият започва от началото на март и продължава до 30 юни, а срокът за втория е до 30 октомври.

Предвидено е облекчение в размер на 5% при предплащане на целия размер на дължимите суми. Облекченията касаят данъка върху недвижимите имоти, таксата битови отпадъци и данъка върху превозните средства, като за целта парите трябва да бъдат внесени в срок от 1-ви март до 30 април.

От общинска администрация напомнят, че за невнесените задължения по ЗМДТ от минали години, се начисляват лихви за просрочие и за същите се прилагат процедури за принудителното им събиране.

Лицата, които са се освободили от собственост на недвижими имоти или МПС, следва да подадат уведомление за закриване на тези партиди, с което да се преустанови начисляването на данъци.

Източник: Дарик







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Отбелязване на Деня на Независимостта
Катастрофи в Кюстендилско
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: