Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Кюстендил обсъдиха безопасността в питейните заведения
Автор: Венцислав Илчев 11:26 / 10.12.2023Коментари (0)534
© Община Кюстендил
Безопасността и спазването на реда в Кюстендил бяха обсъдени на среща, инициирана от кмета инж. Атанасов, съобщиха от пресцентъра на Община Кюстендил.  Работната среща е проведена с областния управител инж. Александър Пандурски, директора на ОД на МВР Кюстендил, ст. комисар Светослав Григоров, началника на отдел "Охранителна полиция“ Васил Паргов и собственици на питейни заведения.

"Благодаря ви, че стигнахме заедно до едни общи решения, с които да нормализираме средата и да изкараме приятни празници“, благодари инж. Атанасов. Всички присъстващи на работната среща се обединиха около следните решения:

Малолетни и непълнолетни лица да не бъдат допускани в питейните заведения, за да се избягват инциденти. Охраната да прави проверки на входа за огнестрелно и хладно оръжие и други опасни предмети да не се вкарват в заведенията.

Всеки да може да получава разрешение за работа с удължено работно време при ясни правила и спазване на наредбата, както и да се налагат ясни санкции, ако правилата не се спазват. Присъстващите се обединиха и около това, когато дадено лице създава проблеми да бъде изведено и предадено с протокол на органите на МВР.

"Благодарен съм за разбирането на собствениците на заведения, защото това е един от водещите бизнеси в града. Смея да твърдя, че като туристически град това създава и нашето лице пред туристите, защото всеки един, когато идва, трябва да има необходимите условия да се забавлява. Благодарен съм и затова, че собствениците поеха ангажимент да спазват правилата, които се в общинската наредба и препоръките, които изготвихме съвместно с комисар Григоров“, каза още инж. Атанасов.

Препоръките са дадени срещу подпис на всеки един от собствениците на питейни заведения.

"Радвам се, че имаме партньор в лицето на Община Кюстендил в тази отговорна мисия“ - с тези думи се обърна към присъстващите директорът на ОД на МВР старши комисар Светослав Григоров.

"Подкрепих инициативата подета от инж. Атанасов, набелязахме един комплекс от мерки, с които запознахме собствениците на питейни заведения. Считам, че те ще бъдат от полза и с оглед предстоящите празници ние ще набележим допълнителни мерки и сили, с които ще се заемем с тази отговорна задача“, каза старши комисар Григоров.

"С тази инициатива подобряваме имиджа на град Кюстендил като туристически център", коментира областният управител инж. Александър Пандурски и допълни, че в Кюстендил ще бъде създадена атмосфера, в която жителите и гостите на града да се чувстват добре по време на предстоящите празници.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Лято 2024
Природни стихии
Първият учебен ден
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: