Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В МБАЛ-Разлог отново функционира отделение по физикална и рехабилитационна медицина
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:04 / 04.03.2013Коментари (0)215
©
В МБАЛ - Разлог официално бе открито отделението по физикална и рехабилитационна медицина с церемония по рязане на лента и освещаване.

Община Разлог вложи 100 000 лева от собствения си бюджет, за да може днес вратата на отделението да бъде отворена за пациенти. Трикольорната лента бе прерязана от инж. Красимир Герчев кмет на Община Разлог, инж. Любен Татарски народен представител, д-р Божидар Велев управител на МБАЛ - Разлог и д-р Радко Тумбев завеждащ отделението. На официалното откриването на отделението присъстваха още д-р Мария Копанарова председател на Община съвет - Разлог, заместник кметовете Иван Гюров и Венцислав Гърменов, лекари от МБАЛ - Разлог.

В отделението по физикална и рехабилитационна медицина е обособена кенезитерапевтична секция - снабдена с уреди за раздвижване на горен и долен крайник, мрежа на Роше, апарати за активно и пасивно раздвижване на долен и горен крайник. В отделението функционират още електосветителна секция, инхалационно лечение и кабинет за лечебен масаж, парафино лечение, приемен лекарски кабинет и регистратура с архив.

"Отделението нямаше да бъде реалност днес, ако не бяхме отделили необходимите средства. Беше направен цялостен ремонт, закупена е нова апаратура. Надявам се да улесним хората от региона и те да се възползват от предлаганите услуги. Вярвам, че отделението ще намери своето трайно място в предлаганите от лечебното заведение здравни услуги.", коментира кметът Герчев.

Чрез тази придобивка в МБАЛ - Разлог ще се подобри качеството на лечебния процес и се дава възможност да се сключат договори по 10 клинични пътеки. В отделението работят 4-ма специалисти. Ранната рехабилитация и рехабилитацията на болните след заболяване на нервната система, травми на опорно двигателния апарат, всички видове възпалителни заболявания вече могат да се лекуват в Разлог. Отделението е защитило второ ниво на компетентност, което е максималното за болници като МБАЛ - Разлог.

Отделението по физикална и рехабилитационна медицина е изключително важно и необходимо за населението на общините Разлог, Банско, Белица и Якоруда. Цялостният ремонт на помещенията и закупеното оборудването е променило отделението до неузнаваемост, коментират работещите в здравното заведение в Разлог.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: