Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
В Разлог връчиха договорите на фирмите за подобряване на услугите в МБАЛ
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:59 / 08.03.2013Коментари (0)221
©
Кметът на Община Разлог инж. Красимир Герчев официално връчи договорите на избраните фирми изпълните по проект "Подкрепа за повишаване на диагностично-лечебния капацитет и подобряване възможностите за долекуване и продължително лечение в "МБАЛ - Разлог" ЕООД", по Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013. Това стана по време на публично представяне на проекта, чиято стойност е 4 630 661, 86 лева, от които съфинансиране от Европейския фонд за регионално развитие е 4 455 685,42 лева.

На конференцията присъстваха още инж. Любен Татарски народен представител, д-р Мария Копанарова председател на ОбС - Разлог, зам. - кметовете Иван Гюров и Венцислав Гърменов, лекари, жители на общината.

"Проектът е с изключителна важност. МБАЛ - Разлог обгрижва жителите на 4-те общини Разлог, Банско, Белица и Якоруда, както и техните гости. Всички дейности се изпълняват по график и още в понеделник започват ремонтните дейности по отделенията в болницата. С този проект ще подобрим качество на медицинските услуги. Община Разлог има една последователна политика към здравеопазването и ежегодно отделяла собствен финансов ресурс." , коментира кметът Герчев.

По време на публичното представяне на проекта, бе изтъкнато, че целта е с реализирането на проекта МБАЛ - Разлог да се превърне в модерен лечебен център с модерни условия на лечение, долечение, с високо класа апаратура, където медиците да могат успешно да практикуват своята трудна професия.

Проектът предвижда закупуване на апаратура за Акушеро-гинекологично отделение, Детско отделение, Инфекциозно отделение, Хирургично отделение, отделение за Интензивно лечение, Операционен блок, Неврологично отделение и Микробиологична лаборатория. Ремонтни дейности и оборудване са предвидени за Клинична лаборатория, Вътрешно отделение, Отделение за долекуване и продължително лечение, стерилизационна.

За отделението по хемодиализа наред с внушителната техника от 7 бр. апарати за хемодиализа, апарат за обратна осмоза на водата, дефибрилатор, ЕКГ - апарат и 3 бр. пациентни монитори, ще бъдат извършени и сериозни ремонтни дейности, включващи подмяна на покривно покритие и външна дограма, нов котел за локално отопление, нови радиатори, полагане на топлоизолация и фасадна мазилка, подмяна подово и стенно покритие в залата за хемодиализа, помещението за обратна осмоза и други.

Рентгеново отделение ще се сдобие с компютър томограф - спирален 16 /шестнаисет/ слайсов, комбиниран дигитален рентгенов апарат, ехограф с трансдюсери за коремни органи повърхностни структори и доплер, возим рентгенов апарат "КУГЕЛ" . Ремонтните дейности ще обхванат кабинет за компютърен томограф, кабинет за съхранение и извършване на скопии с подвижен рентгенов апарат (тип "кугел") и рентгеноскопичен кабинет, командно помещение, съблекални.

По проекта за подобряване на достъпа на хора с увреждания към основната сграда на болницата се предвижда подмяна на асансьорите (пътнически и санитарен) и изграждане и обезопасяване на рампа към хемодиализа, с което се цели предоставяне на равен достъпност за всички до медицински грижи.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
50-ото Народно събрание
Крал Чарлз е болен от рак
Отбелязване на Деня на Независимостта
Борба за влияние в Близкия Изток
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: