Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
ВМРО – НИЕ организира кръгла маса в Гоце Делчев
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:40 / 04.04.2011Коментари (0)242
© Blagoevgrad24.bg
ВМРО - НИЕ е сред инициаторите на кръгла маса в Гоце Делчев за инфраструктурните проблеми на Югозападния регион, съобщиха от партия. Днес от 14.00 часа в малката зала на Културен дом, Гоце Делчев ще се проведе открита кръгла маса за инфраструктурните проблеми на региона, организирана от инициативен комитет. Конкретен повод стана спечелен проект за рехабилитация на пътя ЛОТ 22А - Садово - Гоце Делчев - Разлог - Якоруда - Юндола.

Организаторите на кръглата маса искат да спрат проекта, защото тези ремонтни дейности са козметични и няма да доведат до подобряване състоянието на пътното трасе. Този участък се нуждае от цялостна реконструкция - разширяване, укрепване и обезопасяване, какъвто е участъкът на гръцка територия (Кавала - Драма - Като Неврокопи - Екзохи) -с цел подобряване инфраструктурата на региона, по - бързо и безопасно придвижване, привличане на туристи и транспортен трафик.

Тази реконструкция е от изключителна важност за региона и общините Гоце Делчев, Хаджидимово, Гърмен, Сатовча, тъй като там липсва жп транспорт, което превръща района в изолиран и непривлекателен за инвестиции. Сред инициаторите на мероприятието са председателят на ВМРО - НИЕ в града Димитър Хардалиев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов; кметът на Хаджидимово Людмил Терзиев; кметовете на Гърмен и Сатовча - Ахмед Башев и Арбен Мименов.

В Инициативния комитет вземат участие и градоначалници от съседна Гърция -кметът на град Като Неврокопи Василиос Янопулос и кметът на град Драма Томас Маргарипис.
Проявата е официално подкрепена от Сдружението на предприемачите регион Гоце Делчев с председател Димитър Христов и президента на Германо-българска индустриално-търговска камара (ГБИТК) Бертрам Ролман.

Инициативният комитет е изпратил покани за участие до министър-председателя Бойко Борисов и министъра на регионалното развитие Росен Плевнелиев. Сред поканените са и зам.-министърът на МРРБ Георги Прегьов, председателят на АПИ Сергей Михалев, както и народните представители от региона Любен Татарски и Георги Андонов.




Източник: радио "Фокус"-Пирин






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: