Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ваканцията в селата край Кюстендил
Автор: Венцислав Илчев 09:40 / 01.08.2024Коментари (0)1057
© Фокус
Архив
Интересна ваканционна програма се организира в част от селата на територията на община Кюстендил, предаде "Фокус“. Дейностите са насочени към децата и учениците от малките населени места, както и към онези, които посещават селата в летните дни.

Читалище "Христо Ботев“ в село Таваличево организира лятно четене. То ще се проведе в парк "Шаклевица“. През август се организират лятно рисуване и  дейности по пожарна безопасност.

Читалище "Светлина“ в село Соволяно също организира занимания по четене. Всяка сряда се провежда разходка "Да опознаем селото“, организират се и спортни мероприятия, рисуване на асфалт и забавни игри. На 12 август ще се проведе "Да месим с баба“.

Читалище "Съгласие“ в село  Жабокрът отваря клубове за народни песни и танци. Организирани са клубове по шахмат и изкуства. Включени в програмата са занимателни игри и турнири по футбол и тенис на маса. Читалище ,,Пробуда“ в същото село включва в програмата си четене на книги, презентации по темите "Български традиции“ и "Екологично събиране на отпадъците“, излети в Конявска планина.

В село Нови чифлик действа читалище "Искра“. Там е организиран клуб "Млад художник“. Четенето на книги на открито също е на почит. Планират се различни игри и състезания.

Читалище "Светило“ в село Горна Гращица предлага посещение и беседа в музейна сбирка "Традиции и съвременност". Организират се индивидуални и групови обучения по компютърна грамотност, уроци по автентичен фолклор заедно с женската фолклорна група "Здравец".

В село Лозно работи читалище "П. Р.Славейков“. Програмата включва отворени врати на библиотеката, спортни игри на открито - футбол, федербал, волейбол и др. "Бабо покажи ми: как се замесва питка“.

Читалището в село Коняво провежда четене на любими приказки, прожекции на анимационни филми и инициативата "Аз имам любима игра и мога да я споделя“.

Читалище "Пробуда“ в село Копиловци прави разнообразни летни дейности. Там децата и младежите се запознават с българските традиции и обреди, свързани с жътвата. По стара българска традиция замесват тесто в глинен съд. Изработват краваи и пластики от тесто. Децата ще бъдат запознати с всички практики и обичаи по замесването и изпичането на хляба.

Читалище "Отец Паисий“ В село Гърляно провежда няколко активности – четене, рисуване, спорт и ръчно плетиво. В село Гюешево читалище "Просвета“ организира "Люто в библиотеката“, "Спортни игри на открито“ и "Занимателни игри“.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: