Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Ванчо Тери- стрелецът по полицая, с мания към бодибилдинга
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:40 / 26.06.2011Коментари (0)1556
Стрелбата на месо по ченге на лихваря Иван Чангов предизвика вчера масови коментари, особено сред съгражданите му от Петрич, съобщава в. "Струма". Хора от кръга на Тери разкриха, че много пъти заявявал пред приятели, че ако му скочат да го бият повече от един човек, ще извади пистолета и ще застреля някого.

От няколко години имал мечтата да стане "авторитет" и търсел начини да се запознава с хора от кримиконтингента в страната. Обкръжавал се със здрави и тренирани момчета, ухажвал ги и се стремял да бъде техен предводител. Те обаче го взимали на шега и Чангов се превръщал в шут на масата. Въпреки това бил щастлив, че познава подобни хора, и парадирал навсякъде.

Характерно за Ванчо Тери е, че от няколко години се увличал по бодибилдинга и щангите и гледал филми с криминални сюжети. Започнал да приема стероиди и именно в този период стартирало увлечението му към мутренския стил. Познатите на Тери го описват като страхлив и с лабилна психика, дори малко дебилен, който постоянно се стреми да се доказва и си вкарал в главата идеята, че трябва непременно да стане силен. Напоследък се опитал да вкара интриги между кримигрупите в Петрич, но го пропъдили и му показали, че не е желан.

Единствената му цел е да прави впечатление. Направи си си снимки с професионален фотоапарат във фотоателие специално за профила си във Facebook, където е написал, че живее в София. 90% от снимките му са на жени, които дори не познава. Преди месец си татуира на ръцете тигър и лъв, символизиращи сила.

Лихварският бизнес на Тери започва преди няколко години. Първите пари направил от куфарна търговия в Македония, след това отваря барче в къщата в Петрич, където живее. По думите на хора от обкръжението му, там започнал да предлага и проститутки, а след 2000 г. наел ресторант "Тери" в центъра, който затворил преди четири години. Когато имал проблем с някой, на който е дал пари, отивал лично с група от няколко човека, на които плащал и се разправяли с жертвата.

В досието на Чангов не фигурират криминални прояви. В Петрич го описват като кокошкар. Пребил двама-трима души, но всичко се потулило. Както "Струма" писа, през 2001 г. Борис Кочев-Боби Бизона, който лежа за убийството на петричанина Джирката в затвора, се оплака в полицията, че Тери го преследвал с пистолет в центъра на града.

Въпросът, който най-много вълнува жителите на южния град, е как Ванчо Тери се е сдобил с разрешително за оръжие, след като се смята, че има личностни проблеми и е уязвим. При посещението си в четвъртък вечерта в Благоевград вътрешният министър обеща, че документът на Чангов ще бъде отнет.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Влизането на България в Шенген
България в еврозоната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: