Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Водната криза в Кочериново става все по-дълбока
Автор: Венцислав Илчев 16:31 / 28.08.2024Коментари (0)1054
© Фокус
Архив
Кризата в община Кочериново се задълбочава. Вода няма, въпреки обявения режим. Жители на общината сигнализираха пред "Фокус", че макар от вчера да е обявен воден режим, вода продължава да няма, дори в часовете, посочени в графика.

"Вода нямаме от дни. Вече не се търпи. Не можем нито да се къпем, нито да си готвим. Бива ли такова нещо в 21 век", питат хората от община Кочериново. В социалните мрежи все по-често се отправят и призиви за организирането на протести, дори за блокади на автомагистрала "Струма".

Други пък предлагат да бойкотират "Кюстендилска вода", като за целта смятат да спрат да плащат сметките си.

Във връзка с усложнената ситуация "Фокус" потърси за коментар общинския кмет Станислав Горов, който заяви, че вече втора седмица в голяма част от община Кочериново няма вода. По думите му от вчера на обяд вода не е постъпвала не само в резервоарите, но и на територията на населените места.

"С "Кюстендилска вода“ водим непрекъснати разговори, в които те ни казват, че ВЕЦ-ът пуска по-малко вода, която е недостатъчна, но все пак би трябвало да имаме някаква вода. Затова ни изпратиха писмо да обявим воден режим, но реално ние не получаваме капка вода и този воден режим ние не може да го спазваме. Реално непостъпването на вода не ни позволява да спазваме издадената заповед за воден режим, защото вода няма в резервоарите. При организирането на първия протест от страна на жителите на община Кочериново получих писмо за въвеждането на воден режим и още тогава попитах как да се случи това при положение, че ние не получаваме никаква вода. Без да има вода, ние няма как да въведем воден режим за което и да е било населено място в община Кочериново“, каза още той.

Кметът Станислав Горов подчерта, че от страна на Общинска администрация – Кочериново са предприети всички законови действия за справяне със ситуацията. Първата стъпка е било провеждането на среща на областно ниво, организирана от областния управител на Кюстендил.

"На срещата присъстваха всички кметове, като инициативата за провеждането на това събрание беше основно на Община Кочериново и Община Рила. Тогава всеки от присъстващите кметове трябваше да предложи алтернативни източници, да се изговорят и проблемите по различните места. В срещата имаше представители на всички отговорни институции. Проблемите бяха поставени на масата, трябваше да има някакво развитие след това, но до момента нищо не се случва. Ние продължаваме да нямаме вода, пускат ни се нищожни количества, с които не само не може да захраним някое от населените места, но не може да имаме и реален воден режим. От вчера водата напълно спря“, обясни той.

Рано тази сутрин кметът на Община Кочериново Станислав Горов е бил на среща в Министерството на регионалното развитие и благоустройството в София, на която е станало ясно, че от МРРБ ще започнат проверка, за да видят какво точно се случва и защо в общината вода няма вече втора седмица. От днес Общинска администрация – Кочериново е започнала да осигурява водоноски в селата Крумово, Боровец и Драгодан.

Кметът Станислав Горов обясни, че към момента 9 са населените места, които са засегнати от водната криза, като най-тежка е ситуацията в Крумово, Бураново, Боровец, Драгодан, както и град Кочериново. Кметът на Община Кочериново Станислав Горов отбеляза, че проблемът е изключително сериозен и апелира към отговорните институции – час по-скоро да се намери решение на кризата, защото търпението на живущите на територията на града и селата вече се изчерпва.

Още по темата: общо новини по темата: 33
13.09.2024 »
10.09.2024 »
10.09.2024 »
09.09.2024 »
08.09.2024 »
07.09.2024 »
предишна страница [ 1/6 ] следващата страница






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Избор на български еврокомисар
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: