Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Войвода-съветник влиза в столична болница, за да се спаси от затвора
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:55 / 14.01.2011Коментари (0)220
Кюстендилският войвода и бивш лидер на ВМРО "Тодор Александров" - Валери Ненов, легна болен в софийска болница, за да избегне присъдата от 3,5 г. затвор. От началото на седмицата той се лекува в белодробната болница в София, става ясно от молбите на процесуалния му представител, адресирани до районния прокурор на Кюстендил.

За заболяването на видния кюстендилец потвърдиха и негови близки, като обясниха, че преди година Ненов претърпял тежка операция в Александровска болница, последствията от която трябва да цери преди влизането в затвора. Той е поискал отлагане на изтърпяване на наказанието с три месеца, колкото позволява законът, обясниха от Районна прокуратура - Кюстендил, откъдето са длъжни да приведат в изпълнение присъдата на Ненов.

Получих не една, а три молби за отлагане на изтърпяването на наказанието от Валери Ненов, но и трите са резолирани с отказ, обясни районният прокурор Владимир Шейтанов. Изпратих заповедта за привеждане в изпълнение на присъдата на охраната в столичната болница, каза още Шейтанов.

Според първия държавен обвинител на областния център приложената към молбите експертиза не кореспондира с трите възможности, които дава чл. 154 от НПК за отлагане на изтърпяването на наказанието, заради това е и отказът.

Очакванията са, че до няколко дни Валери Ненов ще бъде приведен в затворническото общежитие в Самораново, за да почне да търпи присъдата си, както реши на 5 януари състав на КОС, с председател Пенка Братанова.

Болен съм, няколко пъти ми звъняха различни хора, но не можах да вдигна, защото ми течаха системите, обясни Ненов, който отказа за каже точно от какво го лекуват в столичната белодробна болница. Аз съм обикновен човек и си имам своите болежки, които трябва да излекувам. Няма къде да се скрия, след като има присъда, ще я изтърпя, трябва да се подчиня на закона, но трябва и да съм здрав, каза още Ненов.

Според кюстендилските юристи искането на Ненов и неговия адвокат за отлагане на наказанието е свързано с една от процесуалните възможности да бъде поискано преразглеждане на делото срещу него. Ненов бе осъден за измама в особено големи размери, след като взе от кюстендилската медицинска сестра Капка Конявска 42 000 лв., като я въвел в заблуждение, че ще й върне парите, давайки й в залог нотариалните актове на магазин, който не притежава.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Реформи в БДЖ
Лято 2024
Бюджет 2025
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: