Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Всички общинари в Разлог подкрепиха действията за спасяването на хирургичното отделение
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:50 / 25.06.2010Коментари (0)167
© Blagoevgrad24.bg
Общинските съветници в Разлог единодушно подкрепиха предприетите действия за спасяването на хирургичното отделение, съобщават от пресслужбата на общината за Blagoevgrad24.bg. Д-р Велев лично пред 20-те общинския съветник стисна ръката на инж. Красимир Герчев и му благодари за подкрепата и бързите действия. ОбС - Разлог даде своето съгласие за емитиране на облигации от община Разлог в размер на 6 500 000 (шест милиона и петстотин хиляди) евро за изграждането на Многофункционална спортна зала.

На редовно заседание на ОбС - Разлог всички общински съветници подкрепиха отвореното писмо за запазването на хирургичното отделение в разложката болница и застанаха зад исканията на Медицинския съвет на "МБАЛ - Разлог" ЕООД, гр. Разлог, във връзка с предложената до Министерството на здравеопазването Областна здравна карта за Област Благоевград. Д-р Велев управител на МБАЛ - Разлог даде отчет за предприетите действия и постигнатите резултати през последните дни. Съветниците бяха категорични, че трябва да се предприемат всички необходими действия в рамките на законовите правомощия, за запазване на структурата и действията на МБАЛ - Разлог

Ключова точка в дневния ред на заседанието бе поемането на дългосрочен дълг за финансиране на инвестиционен проект "Изграждане на спортна зала - Разлог" в полза на местната общност. С 15 гласа "за", 1 "против" и 4 "въздържали се" общинските съветниците в Разлог дадоха своето съгласие за емитиране на облигации от община Разлог в размер на 6 500 000 (шест милиона и петстотин хиляди) евро. Това е и максималният размер на облигационния заем, който община Разлог ще поеме. Минималният размер, при който облигационен заем се счита за сключен е 5 000 000 (пет милиона) евро. Средствата ще бъдат използвани за изграждане на многофункционална спортна зала с капацитет от 4000 седящи места.

През м. април тази година ОбС - Разлог даде своето съгласи за закупуване на поименни акции собственост на Балканстрой АД в търговското дружество "Разлог спорт" АД, което да стана 100 % собственост на община Разлог. Съвместното дружеството между община Разлог и Балканстрой АД е създадено с решение на общински съвет с цел изграждане на спортна зала Разлог при съотношение на дяловете 80 % за община Разлог и 20 % за Балканстрой АД.

Управителят на общинското предприятие "БИКС" ЕООД Румен Матеев представи годишния финансов отчет за 2008 и 2009г. Поради възникнала неотложна нужда съветниците гласува разширяването на гробищния парк в с. Горно Драглище.  Бе прието ОУ " Братя Миладинови", с. Елешница да бъде включено в списъка на защитените училища на Република България. Това са част от взетите решение при проведеното заседание на ОбС - Разлог.




 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Екоактивисти и протести
Масови протести срещу цените на горивата
Лято 2024
Пожари 2024
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: