Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Всички войводи в Разлог обърнаха гръб на Каракачанов
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:55 / 20.03.2010Коментари (0)251
©
Общинската структура на ВМРО в Разлог, която носи името "Пейо Яворов", напусна с цялата си членска маса Красимир Каракачанов и премина в новоучреденото ВМРО-НИЕ. Това стана на четиричасово общинско събрание, на което делегатите приеха да се запази досегашното ръководство, с председател бившият зам. кмет на Разлог Георги Тренчев, секретар Асен Крайнов и зам. председател общинският съветник Бойчо Пукнев. Членската маса на дружеството в Разлог е около 75 души, никой от тях не е пожелал да остане при Красимир Каракачанов.

Ден по-рано по аналогичен начин всички членове на ВМРО-БНД в община Кресна напуснаха групово партията на Красимир Каракачанов и постъпиха в новоучредената ВМРО-Национален Идеал за Единство /НИЕ/ на общинска конференция, състояла се на 17 март. В нея участваха и трите дружества в общината - Горна Брезница, Сливница и Кресна.

С това решение показваме, че не приемаме стила и методите на ръководене на ВМРО, налагани от Красимир Каракачанов, и заявяваме, че искаме обновление, каза след конференцията общинският председател на новата структура и съветник в ОбС - Кресна Виктор Ташев.

Ексдепутатът Борис Ячев, който присъства на събранието, разясни, че случващото се е естествена последица от поведението на столичното ръководство на "Пиротска" 5, което след скандалния конгрес на ВМРО-БНД започна да изключва неудобните членове на организацията и на тяхно място да назначава измислени ръководства в разрез с устава.

Общинският председател на ВМРО-НИЕ в Кресна Виктор Ташев припомни, че преди месец лично Каракачанов по тъмно е пристигнал в града и без знанието на членовете на местната организация определил служебно ръководство от трима души начело с Валентин Богоев. Самият Богоев е бивш активист на ВМРО, изключен преди седем години от Каракачанов, а в момента членува в ЛИДЕР. Още тогава местните дружества заявиха, че са готови да напуснат партията на Каракачанов, нещо, което вече е факт.

На всички избори досега в Кресна войводите печелеха убедителни резултати, а на последните парламентарни избори през 2009 г. станаха втора сила по резултат в общината след ГЕРБ. В местния парламент имат двама съветници и кмет в с. Сливница, които също преминават във ВМРО-НИЕ.

Вчера декларации, че напускат партията на Каракачанов и преминават в новата формация, разпространиха и дружествата на ВМРО в Ивайловград, Харманли и Хасково.

Както "Струма" писа, 225 членове на ВМРО в община Петрич заедно със селски кметове и общински съветници дадоха старта на напусканията на Каракачанов. Процесът ще набира сила в следващите седмици, защото само от софийската градска организация оповестяват, че са внесли 75 заявления за напускане. За събота и неделя са насрочени 14 общински конференции с аналогичен дневен ред - напускане на Каракачанов и преминаване към ВМРО-НИЕ.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Световна черна хроника
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: