Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Вуйчо иска да се грижи за насилвания Сашко
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 22:05 / 19.09.2011Коментари (0)141
Нашумялото дело "Наглите" отложи разпита на експерти от националния институт по криминалистика и криминология в Благоевград. В окръжния съд в понеделник бе поредното заседание по делото срещу Костадин Тасев, който е подсъдим за опит за блудство и сексуално насилие над 2-годишния си син Александър.

Според държавното обвинение на 14 февруари миналата година той направил опит за полово сношение с детето, но не успял да довърши деянието си, а на следващия ден проникнал с пръст в ануса на собствения си син.

Съдията по делото Крисимир Аршинков бе категоричен, че търпението на съда се изчерпва и ако и следващия път експертите от НИКК не дойдат, ще им бъдат наложени санкции.

Като свидетел бе разпитана д-р Пенка Янева от детска гастроентерология на университетската болница. Тя уточни, че малкият Сашко цели пет пъти постъпвал в клиниката и никога не е имал кървене докато е бил в болницата.

"През пролетта на 2009 година за трети път го приехме при нас и тогава вече се усъмних, че може би му правят нещо вкъщи на детето и че е възможно по някакъв начин то да е насилено. Затова подадох сигнал до социалните служби", заяви д-р Янева.

Разпитани бяха също така съседи, близки и роднини на подсъдимия Костадин Тасев. Те бяха категорични, че той не е в състояние да посегне сексуално над родния си син. Те потвърдиха пред съда, че и Костадин, и Христина, с която живеел на семейни начала, страдали много заради болното си дете.

Стана ясно, че повече от два месеца Христина не живее при Костадин, а при майка си. Малкият Сашко, който на 6 октомври ще стане на 4 години, пък наскоро е опериран в "Пирогов". След операцията е с нормална чревна проходимост и изхождане.

Детето е в много добро общо състояние, това пише в епикризата на лекарите, извършили последната операция на хлапето. То е настанено в дом за медико-социални грижи, където може да остане до 5-годишна възраст.

"Искам да взема Сашко и да се грижа за него, но най-напред лекарите трябва да гарантират, че той е напълно здрав. Защото ако прокърви при мен, ще вземат да ме съдят, както племенника ми", каза Иван Анталавичев, който е вуйчо на подсъдимия Костадин Тасев.

Източник: standartnews.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
Грипна епидемия обхвана страната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: