Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Забранено до 18! Дупнишки лекар плаши с ужасяващи снимки на мъртвец във Фейсбук!
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:10 / 21.11.2010Коментари (0)4078
©
Истински хорър можеше да бъде видян във Фейсбук. Дупнишкият хирург Борис Дашков публикува потресаващи снимки на пациент, който вече не е сред живите. На един от фотосите Дашков потъпква всякаква етика, като показва покоен вече пациент с рак на ухото. Тъй като туморът е бил прекалено инвазивен, са засегнати черепът и част от мозъка, които е трябвало да бъдат отстранени. От ухото на 92-годишния старец е останала само една костичка, по която има мухъл. Всичко това ясно се вижда на снимките - без цензура, без задръжки, без морал.

Под фотото във Фейсбук валят множество коментари на изумени "приятели" на Борис Дашков. Някои са възмутителни, а други - подигравателни. Така например един от потребителите грубо отбелязва по адрес на пациента, че това се случва с хората, които пушат некачествена трева. 92-годишният пациент обаче е бил ветеран от войната и се е борил до край с рака. "Имаше много здраво и силно сърце, издържа така цели три години", отбелязва дупнишкият хирург.

Опитвайки се да впечатли фейсбук обществото обаче, д-р Борис Дашков е потъпкал не само етичните и морални устои, но и Хипократовата клетва. Тя гласи, че лекарите нямат право да разгласяват информация за пациента, и всичко, което знаят, трябва да остане свещена тайна. Как биха реагирали близките на 92-годишния пациент, ако разберат, че снимки на разяденото му лице "обикалят" интернет пространството? А хилядите деца, които имат свободен достъп до интернет и Фейсбук? Дали д-р Дашков е искал разрешение от пациента си да публикува снимките му в интернет посмъртно? Тези реторични въпроси си задават възмутени форумци, потресени от наглостта и безочието на българските лекари.

Проверка на Razkritia.com показа, че д-р Борис Дашков не е единственият лекар, който показва "труда" си пред интернет обществото. Хирурзите често публикуват снимки от операции на стената си във Фейсбук, сякаш е нещо нормално. "Те нарушават Хипократовата клетва! Трябва някой да ги осъди заради тези извращения. Утре може някой гинеколог да публикува голи снимки на пациентки от прегледи", справедливо се възмущава интернет потребител.

Дружки с порно-лекарката от Дупница

Любопитна подробност е, че на някои снимки д-р Дашков позира до друга скандална лекарка. Припомняме, че д-р Димитринка Динкова бе публикувала свои голи снимки на профила си във Фейсбук. Съдебната лекарка стана известна с вписването на убития дупнишки диджей като самоубиец. Очевидно лекарите от Дупница обичат да се набъркват в скандали. Своеволията на д-р Борис Дашков обаче едва ли ще останат безнаказани.

Опит на редакцията  на Blagoevgrad24.bg да "види" скандалните фотоси се оказаха неуспешни. От свои източници в Дупница се разрба, че прокуратурата е започнала проверка на случая с доктор Дашков.

 

Източник: Razkritia.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Грипна епидемия обхвана страната
Бюджет 2024
Зима 2023/2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: