Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Забъркаха МВР-шефа Цв. Цветанов в сделка на сандански хотелиер
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:03 / 27.05.2011Коментари (0)279
© Blagoevgrad24.bg
Искане за купуване на 80 кв. метра на пъпа на Сандански забърка в скандал името на вицепремиера Цветан Цветанов. съобщава в. "Струма".

 Съветниците в Сандански дадоха благословията си 80 квадратни метра общинска земя в парковата зона срещу "Интерхотел Сандански" да бъде придадена към имота на хотелиера Николай Паласчев. Срещу решението гласуваха сините съветници Антон Цанев, Николай Христов и Цвятко Йовев от ДСБ. А. Цанев заяви: Ще обжалвам това решение пред Административен съд, тъй като то е в пълно противоречие със закона.

Дали слуховете, които се носят в града, че вицепремиерът и министър на МВР Цветан Цветанов се храни и пребивава в парк-хотел "Сандански" на молителя Н. Паласчев и с какъв аршин ще мерят от областната администрация при установяване на законосъобразността на решенията ни, е в процес на установяване. Чакаме да видим дали областната администрация ще стопира решението на ОбС, или ще остави хотелиера Н. Паласчев да купи златната общинска земя.

За мен това е тест за работата на областната администрация дали са последователни в действията си, като бе оспорено решението за продажба на сградата на поликлиниката. За мен лично буди съмнение, защо молителят първо иска да му направим услуга, като му дадем право да стане собственик на имот с неизяснен статут. Не е известно дали имотът, за който претендира Н. Паласчев, е публична частна общинска собственост или е зелена площ, тъй като се намира в парковата зона.

Преди години ние забранихме на хора, на които им е върнат имот, да строят в зелени площи в парковата зона, а сега защото човекът молител има "гръб", си затваряме очите. Ако имотът е публична общинска собственост, задължително трябва да се отиде към процедура на публично обсъждане, ако е частна общинска собственост, трябва да се обяви търг или конкурс с публично оповестни търгове.

Аз бях човекът, който направи всичко възможно хората, собственици на имоти в кв. 40, да не застрояват и да се изчака решение на съда, за да си възстановят бащините имоти. Съдът не им върна имотите в реални граници, заяви А. Цанев от трибуната на санданския минипарламент. Колегите му обаче с 21 гласа "за" дадоха 80-те квадратни метра да станат собственост на хотелиера Николай Паласчев, които досега той е наемал от общината.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: