Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Закопчаха двама наркодилъри в операция "Кока"
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:10 / 19.07.2011Коментари (0)157
© Blagoevgrad24.bg
С успех завърши специализираната полицейска операция на служители от РУП-Сандански и сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР - Благоевград, насочена срещу разпространението на наркотични вещества в курортния град, съобщават от пресцентъра на ОДП-Благоевград.

Операцията под кодовото название "Кока" е планирана преди няколко месеца и е финализирана през нощта на 18 срещу 19 юли. Съвместните действия на криминалистите от РУП-Сандански и техните колеги от ОД на МВР - Благоевград започват около 22 часа на 18.07.2011 г. , когато в центъра на курортния град е спрян за проверка таксиметров автомобил марка "Мерцедес 200 СDI", собственост на Г.К., на 42 години от град Сандански.

Автомобилът е бил управляван от Б.К., на 26 години от град Сандански, син на собственика. Полицейските служители са установили, че на предната седалка в автомобила е било и лицето Х.Х., на 39 години от град Сандански, известен на органите на реда като наркоразпространител. Между предните седалки на таксиметровия автомобил е открит хартиен плик, съдържащ суха тревиста маса канабис с тегло 4,64 гр.

При обиск на Х.Х. е установено, че същият държи в двата си джоба пластмасови кутийки с бяло прахоообразно вещество, дозирано в 34 найлонови пликчета с общо тегло 13,44  гр. При направения полеви наркотест веществото е реагирало положително на кокаин.

По-късно през нощта полицейските служители са извършили проверка и претърсване в дома на Х.Х., където в чекмедже на шкаф са намерени 2 найлонови пликчета, съдържащи суха тревиста маса с общо тегло 3,65 гр. канабис, а във водосточна тръба  в прилежаща постройка до къщата е намерена скрита в тайник пластмасова кутийка с дозирани 6 броя пликчета кокаин с общо тегло 3,52 гр.

Според криминалистите дозираните наркотични вещества издават категоричното намерение за бързо разпространение на наркотиците в курортния град. Общото иззето количество кокаин е 26,57 грама, а канабисът е  с общо тегло 8,28 грама.По случая в РУП-Сандански е образувано досъдебно производство, своевременно е уведомена Районна прокуратура в курортния град. Двете лица са задържани със заповед за 24 часа в РУП-Сандански.

Според полицейската статистика иззетото количество кокаин е най-голямото за тази година на територията на Благоевградска област. Съвместните действия на служители от РУП-Сандански и сектор "Противодействие на криминалната престъпност" при ОД на МВР - Благоевград продължават.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Реформи в БДЖ
Опасен ли е популярният сред младежите в България райски газ?
България в еврозоната
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: