Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Закриха Летния театрален фестивал в Разлог
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:17 / 01.07.2012Коментари (0)309
©
Завесите на Летния театрален фестивал на звездите в Разлог за 2012 година се спуснаха с "Железния светилни". Актьорите от театър "Българска армия" вдигнаха на крака цялата публика и получиха тяхното признание с несекващи аплодисменти. Изключително силно представяне на сцената на читалището в Разлог направи и народния театър със спектакъла "Аз плащам", игран на ден преди театралния фестивал да бъде закрит. Спектакълът бе разпродаден 2 дни по-рано. "Железния светилник" би всякакви рекорди, като още в началото на седмицата билети за него нямаше.

Нона Йова и инж. Красимир Герчев коментираха, че фестивалът е много успешен. Публиката оцени, че тук се представя най-доброто от годината, категорични са организаторите, които благодариха на спонсорите на театралния фестивал: Кинтекс, Мтел и Неоинжинеринг.

Театралният празник в Разлог премина под патронажа на Татяна Лолова, която всяка вечер  получаваше вниманието  и уважение от публиката.  Всички актьори получиха като сувенир разложки пушета, с който само в Разлог се води хорото. Най-много от тях се впечатлиха Дони и Нети, който веднага ги пригодиха като аксесоар към тоалетите си.

На сцената в последния ден от театралния фест в Разлог се качиха 18 актьори от Театър "Българска армия". Васил Михайлов, Нели Монеджикова, Ангел Генов, Александра Сърчаджиева, Милен Миланов, Тигран Торосян, Меглена Караламбова, Лидия Инджова, Георги Кадурин, Антоанета Добрева-Нети, Явор Бахаров, Иван Ласкин, Георги Новаков, Никола Гълъбав, Стефка Янорова, Елена Райнова, Стойко Пеев, Мирослав Пашов разплакаха публиката с драматична съдба на героите си.

 Режисьорът на "Железния светилник" Асен Шопов, който получи награда "Аскеер 2012"  за цялостен принос към театралното изкуство, споделя, че това е библия на консолидацията на народната енергия, на народния потенциал, на всичко, което може да се събере в усилията за демонстрация на национално самосъзнание. "Ето защо днес, когато нацията се тресе от противоречия, когато се топи като свещ и живее с мисълта за оцеляване, натоварена с чувството, че всичко се разпада, че децата ни изоставят и какво ли не още... именно днес няма по-подходящ автор и по-нужно заглавие, което театърът да отправи като послание към своите зрители"., допълва Асен Шопов.

Преди началото на "Железния светилник" инж. Красимир Герчев кмет на община Разлог награди Нона Йотова и Розалия Радичкова  с почетни плакети на общината. Дамите получиха и традиционна разложка кошула, избродира на ръка.  Подаръкът бе придружен от плетени от мъниста колани и огромни букети цветя.

За една седмица Разлог живя със звездите на българския театър. Летния театрален фестивал  на звездите Разлог 2012 показа, че неговата роля и значение е регионално. Освен от Разлог  публика имаше от Сандански, Петрич, Благоевград, София и Кюстендил.  Театралният фестивал на звездите докосна душата на Разлог, намери своя дом, намери своята публика.  Разлог също успя да докосне сърцата на всички актьори с внимание и уважение, с дребни жестове които често се забравят, с невероятна публика, без която фестивала нямаше да се случи. 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Хороскоп за деня
Катастрофа с военнотранспортен самолет край авиобаза Граф Игнатиево
Античен град Хераклея Синтика разкрива още от тайните си
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: