Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Заради безводие в Кочериново свикаха щаба за защита при бедствия
Автор: Венцислав Илчев 16:49 / 28.06.2024Коментари (0)564
Заради безводие в Кочериново свикаха щаба за защита при бедствия, предаде репортер на "Фокус“.  Заседанието на Общинския щаб за изпълнение на общинския план за защита при бедствие в Община Кочериново беше във връзка с острия недостиг и липса на питейна вода за селата Мурсалево и Бараково, както и изключително тежкото състояние на съоръженията на водохващане "Робовица“, намиращо се на територията на Община Рила и единствения водоизточник за водоснабдяване за село Смочево – община Рила, село Мурсалево - община Кочериново и село Слатино – община Бобошево.

На заседанието се разгледаха получените в общинска администрация становища и експертизи извършени от външни експерти, относно конструктивното състояние на съоръженията и техническата възможност да изпълняват своето предназначение, като тяхното заключение е, че при допускане прекратяване на водоснабдяването от водохващане "Робовица“, ще доведе до хуманитарна криза в региона.

С взето решение от щаба, кметът на община Кочериново Станислав Горов издаде заповед за обявяване на частично бедствено положение на територията на общината в района на село Мурсалево, считано от 26 юни за срок от седем дни.

Заповедта е изпратена до областния управител на Кюстендил за предприемане на действия по компетентност, съгласно Закона за защита при бедствие – Извършване на неотложни аварийни възстановителни работил по водохващане "Робовица“.

Кметът на Община Кочериново Станислав Горов постави въпрос към дружеството "Кюстендилска вода“, свързан с това кога предстои да се започне работа и по ВиК проблемите в центъра на село Пороминово. Той припомни, че още през месец декември 2023 година всички необходими тръби и части за ремонта са били закупени, но миналата седмица част от тях се е наложило да бъдат предоставени за отстраняване на проблем в село Мурсалево.

Кметът пое ангажимент всички тръби и съоръжения, пренасочени към село Мурсалево, но закупени за нуждите на село Пороминово, да бъдат възстановени веднага, когато от ВиК дружеството са готови да започнат работа.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
Виж още:
Актуални теми
Бюджет 2024
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
България и Войната в Украйна
50-ото Народно събрание
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: