Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Затвориха детска градина в Крупник, температурата била под 15 градуса
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:17 / 25.02.2010Коментари (0)191
©
Възмутени родители и възпитатели в детската градина в Крупник се оплакаха в началото на седмицата на Общинското ръководство на ГЕРБ в Симитли, че в детското заведение температурите са под 15 градуса, и където спят, и където се събличат. Сигналът беше придвижен от офиса на ГЕРБ в Симитли до РИОКОЗ, откъдето направиха проверка по случая. Резултатите от тази проверка са ужасяващи и на бял свят излязоха още нарушения.

Специалистите от РИОКОЗ са измерили температури под 15 градуса, което сериозно застрашава здравето на децата. На първия етаж няма изобщо никакво ел.захранване! Шокиращото е, че в детската градина няма отопление повече от две седмици. Част от родителите са спрели децата да посещават заведението, защото са се разболели. Инспекторите от РИОКОЗ са установили още, че липсват мрежи за насекоми, няма съдове за разливане на храна, няма резервни съдове за вода, няма топла вода, което е престъпно. Храната за децата се е приготвяла в кухнята в сградата, където се помещаваше по-рано детската градина до изграждане на новата и която кмета Апостол продаде на Марио Лазаров, председател на неговата група общински съветници в Симитли. За тази кухня през март миналата година са издадени предписания за привеждане в съответствие с хигиенните изисквания. Това не е изпълнено и на 26 ноември 2009 г., РИОКОЗ е издала заповед за спиране на дейността й заради нейното безобразно състояние. Тя обаче продължи да функционира и в мизерни условия там се готвеше храната  за децата. И родителите питат: защо е продължила да функционира, след като е затворена от РИОКОЗ? Защо кмета на Симитли не е взел мерки, а си е затворил очите за безобразията? Кой е виновен и кой ще поеме отговорността за това, че четири месеца храна за децата се готви в огнище на зарази? Заедно с ГЕРБ те призовават кмета на Симитли да покаже проекта за изграждане на новата детска градина, тъй като имат съмнения, че проекта включва изграждане и на кухня. Как е възможно нова детска градина, в която са вложени стотици хиляди лева на данъкоплатците, да не отговаря на необходимите изисквания за отглеждане на децата и съхраняване на тяхното здраве и безопасност?

На 25.02. инспекторите от РИОКОЗ запечатаха напълно детската градина-обекта функционира без удостоверение за регистрация по Закона за храните, липсва помещение за разливане на храната, няма пералня. Сега заради престъпното бездействие на кмета Апостол Апостолов 100 семейства ще трябва да останат в къщи, за да си гледат децата.

Всички в община Симитли знаят за закононарушенията, извършвани в общината и по отношение на други обекти. Родителите и ГЕРБ Симитли благодарят на РИОКОЗ за съдействието, за да бъдат опазени живота и здравето на децата.

 






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: