Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жандармерия блокира ромска махала, претърсиха всяка къща
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:15 / 20.08.2010Коментари (0)333
© Blagoevgrad24.bg
Над 50 жандармеристи с качулки, криминалисти и редови полицаи атакуваха "Гиздова махала", 15 души, сред тях ромският барон А. Методиев и дъщеря му, отведени в РПУ - Дупница.

Над 50 жандармеристи с качулки и автомати, криминалисти и редови полицаи вчера късно следобед блокираха ромския квартал "Гиздова махала" в Дупница. Полицаите претърсиха всяка къща за злато, контрабандни цигари, пари и крадено желязо. 15 души бяха закарани в полицейския участък да дадат показания, сред тях и ромският барон Асен Методиев, който до късно снощи не бе освободен. Дъщеря му Мая Асенова беше арестувана за няколко часа и бе пусната. Тя разказа пред репортер на "Струма" своята версия:

От дома ни полицаите иззеха само бутилки, пълни с течност, с които режем желязото. Мен ме закараха в полицията, не ме разпитваха, накараха ме да подпиша някакъв акт, подписах го и ме пуснаха. Цялата операция е за това, че преди около месец синът ми беше спрян от дупнишки полицаи и му съставили акт. Той не пожелал да го подпише на момента и му казали да отиде в полицейското управление. Аз отидох с него в полицията, започнаха да ни бият по главата, счупиха армираното стъкло на входа на полицията с главата на сина ми. Ритаха го с кубинки, за което сме извадили медицинско свидетелство и сме алармирали всички органи в държавата, каза М. Асенова.

Ядосани, че претърсват домовете им, ромите, предвождани от лидера на неправителствената ромска организация АПАКЯС Калин Георгиев, се опитаха да нападнат полицаите. След намесата на шефа на РПУ - Дупница Борис Динев, който лично участва в акцията, разбунтувалите се роми се оттеглиха. Те бяха готови да линчуват полицаите, но намесата на РПУ шефа осуети намеренията им.

Запитан дали акцията е свързана със случая с внука на циганския барон Асен Методиев, полицейският шеф Б. Динев отговори: Акцията е рутинна, целият квартал се проверява за всичко. Такива акции ще има навсякъде в Дупнишка община. Проверките са планувани преди време, сега се осъществяват. Подробности за акцията ще ви дам утре.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Рокади в ДПС
Парламентарни избори октомври 2024 г.
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Международен технически панаир 2024
50-ото Народно събрание
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: