Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Жена победила рака свидетелства срещу братя Галеви
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 08:59 / 27.01.2010Коментари (0)182
©
Дамата, която победи рака, Вергиния Чочева, бивш шеф на културата в община Дупница в екипа на кмета Атанас Янев, свидетелства вчера смело срещу братя Галеви на делото за обида срещу общинските съветници Милен Попов и Методи Стойнев. Появата й пред председателя на Дупнишкия районен съд Ели Скоклева на вчерашното заседание шокира обвиняемите. Тя се оказа голямата изненада за цялата дупнишка общественост, но предизвика истинско възхищение сред потърпевшите и присъстващите в залата. Чочева цитира цели пасажи от предаването, в което Ангел Христов-Геле заяви, че трима от 30-те общински съветници на Дупница са идиоти, и потвърди, че двама от тях са именно лицата в студиото, като ги посочи - Милен Попов и Методи Стойнев.

Чочева продължи: Двамата поискаха извинение в началото на дебата от Пламен Галев и Ангел Христов, но не само че не го получиха, но Геле ясно обяви: Да, вие сте идиоти. А Пламен Галев добави: Аз се присъединявам към думите на Геле. И дебатът се разпадна, тъй като Милен Попов и Методи Стойнев напуснаха студиото, разказа 27-годишната красавица и обяви, че думите им са предизвикали широк обществен отзвук, сринал до голяма степен авторитета и имиджа на двамата общински съветници.

Комична ситуация възникна, когато съдия Ели Скоклева попита свидетелката: Вие омъжена ли сте? Отговорът дойде от Пламен Галев, който каза: Да, омъжена е. Чочева обаче опроверга Галев и обясни, че не е семейна.

Вторият интересен акцент дойде от адвоката на братята Емил Велинов, който поиска като свидетели в подкрепа на клиентите му на следващото заседание да бъдат доведени от затвора Владимир Ангелов и Апостол Чакалов заедно с най-високия им охранител от групата, който е на свобода, исполина Янко Янков, както и целият екип на предаването "Фокус" на кабелната телевизия "Рила тв".

Вчера бе първото заседание след повече от едногодишно отлагане, на което съдия Ели Скоклева даде ход на делото и беше разпитан първият свидетел. Следващото заседание бе насрочено за 5 март от 10 часа.

На 5 март имам дело срещу марокански граждани, опита да го отложи Е. Велинов, но Ели Скоклева го парира: Щом не сте в Мароко, ще дойдете в Дупница.

Никой от представителите на местните и централни медии не посмя да снима братя Галеви след строгата забележка на Геле в предишно заседание да спрат снимките. Двамата подсъдими единствено разрешиха на репортер на вестник "Струма". Те позираха охотно, след като първоначално се възпротивиха: "Не разбираме защо ни снимате всеки ден, като ние сме все едни и същи." Беше им пояснено, че принцип в журналистиката е всяко събитие да бъде илюстрирано с актуални снимки. Братя Галеви проявиха разбиране и заедно с адвокатите си се снимаха възпитано.

Любопитна подробност е, че лидерът на "Атака" в Дупница Методи Стойнев е изпратил и писмо до Кюстендилски окръжен съд по мегапроцеса срещу братя Галеви за организирана престъпна група, където е призован като свидетел, с извинението, че е на турнир по шахмат.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Скандално от Северна Македония: Българският език не съществува, ние ги
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: