Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Благоевград
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Бизнес
Други
Институции
Криминални
Общество
Журналистка: Румен Петков стои зад гърба на Галеви
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:31 / 09.02.2010Коментари (0)213
© 24 часа
Лидия Павлова
Кореспондентката на в. "Струма" Лидия Павлова, която води битка с братя Галеви, обяви вчера, че бившият вътрешен министър Румен Петков стои зад гърба на скандалните дупнишки бизнесмени. Павлова каза пред репортери, че има секретни стенограми, в които влиятелни хора говорят за Галеви и Румен Петков.

"Петков си е уреждал агентурни срещи с хора, които са обект на разработки", твърди Лидия Павлова. "Той защити Галеви и на посещение в Дупница, и от трибуната на Народното събрание, въпреки че те станаха причина петков да се раздели с поста си. Ексминистърът още твърди, че те са добри момчета", казва Павлова. Тя иска да помогне на германския си колега Юрген Рот, срещу когото Петков заведе дело за клевета.

През 2008 г. Рот написа в книгата си "Новите демони", че тогавашният ни вътрешен министър е замесен в търговия с амфетамини и че има контакти с мафията. Самият Румен Петков обяви публично, че германецът е "лъжец, циник, безгръбначно мекотело и нищожество", и заведе дело срещу него.

Националната женска организация на ВМРО, Съюзът на българските журналисти и съюзът "Жени за достойнство" организираха подписка в подкрепа на Лидия Павлова, която бе повод за брифинга вчера. В интернет има онлайн петиция за журналистката, която твърди, че е подложена на тормоз от Пламен Галев и Ангел Христов.

"Обичам професията си и работя от любов към нея", каза Павлова. На 1 януари т.г. синът й бе нападнат и бит от непознат мъж, на 22 януари колата й бе надраскана, а гумите - нарязани. Миналата година задното стъкло на автомобила й бе разбито и вътре бе намерен куршум.

Павлова и синът й Иван са сред основните свидетели на мегапроцеса срещу Галеви и техните хора. Младежът бе бит в дискотека "Фейсис", а майка му бе притискана да оттегли жалбата за побоя.

Павлова заяви вчера, че след като бяха пуснати от ареста, Галеви не са я заплашвали директно. Тя обаче разказа как преди ги охранявали патрули на полицията. Когато писала за незаконното заведение "Баркод" в Дупница, близки до Братята й казали, че е хубав човек, но трябва да смени професията.

Според Павлова ексшефът на софийския затвор Милети Орешарски бил хванат да кара пиян след банкет в Бобов дол. Сгащил го полицай, близък на Галеви. Малко след това журналистката заварила Орешарски да пие кафе с Галев. Тя предполага, че той си е върнал книжката с помощта на бизнесмена.

Международната федерация на журналистите (МФЖ) и медийна група ВАЦ призоваха българските власти да осигурят защита на Павлова. През ноември 2009 г. тя стана първият носител на международната награда "За кураж в журналистиката", за публикациите си за Братя Галеви. "Няма на кого да разчитам в Дупница. Нямам гръб там", заяви Павлова. Според нея обаче, за да възтържествува злото, е нужно само едно - добрите хора да не правят нищо. Пламен Галев и Ангел Христов вчера не бяха открити за коментар.

Депутатът: Ще я съдя

"Аз не нося отговорност за всички, които още не са освидетелствани в държавата. Ще чакам с интерес да видя секретните документи, които има срещу мен. Въпросната Павлова не я познавам и тя не ме познава. Тя е поредната МЪРША - държа мърша да е с големи букви, която иска да се люлее на моя гръб, но това не променя моята любов към живота. Мършата в България и по света не трябва да бъде оставена да се ветрее свободно, затова ще я съдя. Ще разчитам да ми предоставите изказването, за да мога да започна съдебните процедури.

Източник: в."24 часа"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!
ИЗПРАТИ НОВИНА
« Септември 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Парламентарни избори октомври 2024 г.
Масови протести срещу цените на горивата
Пет трупа открити в Нови Искър
ТВ и шоу сезон 2024/2025 г.
Световна черна хроника
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Благоевград и региона.
e-mail:
Анкета
Ще почивате ли идната зима?
Да, в България
Да, в чужбина
Не
Не съм решил/а още

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Статистика: