Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (5)
„Армеец” облече екипа на Пирин
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 17:05 / 11.01.2010Коментари (3)1414
©
Тодор Паланков има подписан предварителен договор с бургаския Черноморец, но остава до лятото в Пирин Благоевград. Това съобщи на пресконференция днес председателят на Надзорния съвет на ПФК Пирин Благоевград Николай Галчев след тържествения водосвет по случай началото на подготовката на отбора на "орлетата" от Благоевград за пролетния полусезон в "А" ПФГ.

В клуба няма никаква криза и не са истина писанията, че всичко е сложено на тезгяха, ние си оставаме един от на-стабилните финансово клубове, заяви той. В Черноморец /Бургас/ иска да отиде и Драги Коцев, но по настояване и на треньора Стефан Грозданов ние го спряхме, каза още Галчев.

Продължават и преговорите с ЦСКА за трансфер на Борис Галчев, допълни той. Борис Галчев в качеството си на капитан на благоевградския Пирин гръмна днес заедно с ръководителите на клуба бутилка шампанско за успех на отбора през пролетта и се включи в първата тренировка.

Единственият, който е напуснал до момента благоевградския клуб футболист е Даниел Пеев, трансфериран в Славия. Зелено-белия екип на Пирин от днес облече Янко Сандански, съобщиха от клубната управа. На проби е пристигнал и един чужденец - централният нападател Майк Виснер от юношеската школа на германския Херта /Берлин/.

Други нови имена в състава на "орлетата" засега няма. Старши треньорът Стефан Грозданов каза, че негова основна задача ще бъде изграждането на един боеспособен отбор. Той съобщи, че има голяма вероятност броят на отборите в "А" ПФГ да бъде намален на 10-12 и главна цел пред състава на Пирин Благоевград е да бъде в тази група, като остави следа с представянето си, а не да бъде "като асансьор", който по думите му, да влиза и излиза от нея.

Програмата за подготовката на Пирин предвижда тренировъчни занимания до края на седмицата в Благоевград. От 17 до 29 януари отборът ще бъде в курорта "Албена". За там са предвидени две контроли - със Спартак /Варна/ или Шумен и с Калиакра. На 29 януари отборът се връща в Благоевград за пет дни. После най-вероятно ще замине за основия етап от подготовката си в турския курорт Анталия, съобщи Стефан Грозданов, откъдето ще се завърне след серия контроли на 20 февруари преди първия си шампионатен мач на 27 февруари. Николай Галчев изрази надежда, че общинският съвет в Благоевград ще отговори положително на направеното предложение да влезе като акционер в ПФК Пирин, което той определи като много важно за развитието на клуба на основата на публичночастното партньорство, на неговата база и школа.

От клубната управа заявиха, че нямат притеснения от проверките на НАП и НОИ за плащането на осигуровките и данъчните задължения на футболистите. На пресконференцията бе представен и новият изпълнителен директор на благоевградския футболен клуб Христо Дундалов, заел след конкурс мястото на заемалия досега поста Малин Халачев. Той изрази намерения за подобряване на мениджмънта и условията за развитие и задържане на най-добрите млади играчи от школата на "орлетата" в Благоевград, както и за създаване на звено от специалисти, което да издирва таланти в района и страната.

 

Източник: topsport






Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
Паланков и Коцев са сигурни попълнения на Черноморец от лятото.
Коментарите са на публикуващите ги. Blagoevgrad24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Актуални Четени Теми
Треньорът на следващия опонент на Григор Димитров знае как се побеждава българинът
Александър Везенков и Олимпиакос с трудно препятствие в Евролигата днес
Ето къде може да гледате битката за полуфинал в Стокхолм на Григор Димитров
Григор Димитров е абсолютен фаворит на букмейкърите за място на полуфинал в Стокхолм
Григор Димитров излиза срещу сензация в битка за полуфинал в Стокхолм
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: