Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Бербатов отново с гол на „Олд Трафорд”
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 19:44 / 16.01.2010Коментари (0)108
©
Благоевградчанинът Димитър Бербатов на практика донесе поредния успех на Манчестър Юнайтед във Висшата лига. "Червените дяволи" постигнаха своя 15-а победа в шампионата, след като надвиха с 3:0 Бърнли. Най-добрият футболист на България за изминалата година реализира важното първо попадение и бе в основата на второто. Така тимът на Фъргюсън остана само на 1 точка от лидера Челси, но и с мач повече. Бербатов можеше да отбележи и още попадения, но ударите му минаваха встрани за 74 минути игра, през които остана на терена.

През първата част Юнайтед логично бе по-активният тим, но чистите положения не бяха чак толкова много. Бербатов като никога бе активен и допълваше добре Руни. Двамата стреляха на няколко пъти, като топката минаваше току покрай горната греда. Нани също можеше да отбележи, но негов красив удар с ножица не успя.

В началото на втората част по чудо Бърнли не реализира. Дейв Нюджънт излизаше на отлични позиции, но не успя да реализира. Крис Ийгълс също стреля опасно, но Ван дер Саар спаси.

В 56-ата минута много красиво изпълнение на Бербатов, който с едно докосване от въздуха в типичен стил, се измъкна от защитата на Бърнли, но шутът му с левия крак уцели страничната греда. В 64-ата минута обаче нямаше какво да спре Бербо. Той получи пас от Руни, напредна в наказателното поле и с много техничен удар над вратаря откри - 1:0.

Българинът продължи да е активен. Негов удар бе спасен от Йенсен в 68-ата минута, а малко след това асистира на Руни за второто попадение. Деветката получи хитър пас от Андерсон, стреля в Йенсен, който изби, но Руни бе на отлична позиция, за да реализира - 2:0.

Логично Фъргюсън реши да запази ударното си дуо и смени Бербатов и Руни с новото попълнение Маме Бирам Диуф и Майкъл Оуен. Огромният африканец дори успя да се възползва от минутките до края, за да отбележи. Той бе изведен сам срещу вратаря с дълго подаване и много умно с глава чукна топката покрай него - 3:0.


Източник: topsport






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Българка се нареди до Мартина Навратилова и Крис Евърт в тениса
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: