Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Тръгна европейският ски керван в Банско
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 18:43 / 21.01.2010Коментари (0)94
©
20 страни, включително нашата, застават на старт утре и в събота в Банско в два слалома от Европейската купа (ЕК) по ски - FIS Alpine Ski Europa Cup. Около 80 алпийци ще мерят сили в топ курорта ни на писта "Бъндерица - Томба". Днес вървят тренировките по трасето над Бъндеришка поляна, довечера на техническата конференция ще е ясно колко точно ще стартират. За публиката вече са вдигнати трибуни, от които да наблюдават състезанието. И то безплатно - без входна такса.

Четирима скиори от първата десетка във временното класиране за EК са в стартовия списък. С най-много участници е Австрия - 10, следвана от Италия - 9, Франция и Словения с по 7. В състезанието ще участват и алпийци от САЩ - 6 и Австралия - 2-ма.

Стартовете от ЕК за мъже този сезон се смятат от Българската федерация по ски за важна проверка преди тези за Световната купа догодина. Банско ще е домакин през 2011 година за първи път на мъжки стартове от Белия керван, след като миналата година премиера на СК в България направиха дамите-алпийки.

Освен това през тази година стартовете в слалома за Световната купа са малко. Затова най-добрите алпийци, специализирани в дисциплината, карат и за Европейската купа. Ако състезанията в Банско не съвпадаха със старта в Кицбюел за СК, участниците можеше и да са много повече.

В Банско ще се състезават и 12 души, които участваха в последния кръг за Световната купа във Венген. От тях най-изявените са Кристоф Дрейр (Австрия), Максим Тисо (Франция) и Антон Ланденпере (Швеция), които се класираха съответно на 21-о, 24-о и  28-о място. Ланденпере беше трети в последния слалом за ЕК в Киршберг на 18 януари и има общо 18 подиума за Европейската купа и 34 старта за Световната.

Като домакин България има право на 10 квоти. Това прави възможно участието на целия национален отбор.
Ще участват всички, с изключение на Килиан Албрехт, който ще се пусне в слалома за СК в Кицбюел на 24 януари.

Бюджетът на състезанията в Банско е 1,3 милиона лева, като 600 хиляди от тях са осигурени от Министерството на спорта, а останалите 700 хиляди - от спонсорите М-Тел, Audi, Generali, Nescafe и ПИБ.

Стартовете в Банско ще се излъчват пряко по БНТ от 10.30 и 13.00 часа в петък и в събота. Довечера в 18 часа на площада в Банско е официалният старт на престижната надпревара. Пред стотиците фенове на белия спорт и местните патриоти - големи "виновници" Банско да се превърне в дестинация на европейските и световни професионални ски, ще се изтегли жребият за утрешния първи слалом.

Източник: АСН






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Българка се нареди до Мартина Навратилова и Крис Евърт в тениса
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: