Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Японец би Европа в Банксо
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 16:59 / 22.01.2010Коментари (0)79
©
Японец спечели слалома за Европейската купа по ски в Банско днес. Наоки Яуаса бе най-бърз между вратичките през втория манш, и в крайна сметка като цяло, след като в първия се класира 8-и със стартов номер също 8. От седмината български алпийци - национали, на практика единствен Стефан Георгиев завърши надпреварата.

Три от нашите момчета, тези с по-задни стартови номера, отпаднаха в първия манш - Георги Георгиев, Стефан Присадов и Захари Янакиев. Още двама не стигнаха финала във втория - Деян Тодоров и Никола Чонгалов. Седмият ни участник - Кирил Манолов, пък след грешка успя все пак да овладее ските и да финишира, но загуби много време и зае последното - 47-о място от всички завършили слалома.

До финала в първия манш не стигнаха 15 скиори, а във втория още 13. В състезанието днес стартираха общо 77 алпийци от 20 страни, в това число и извън Европа (САЩ, Япония, Австралия). Най-добрият ни алпиец Килиан Албрехт не участва за Европейската купа в Банско заради стартове за Световната купа.

След първия манш поведе французинът Антони Оберт с време 45,93 сек. Втори на 0,18 сек. бе Христоф Драйер от Австроя, трети - на 0,36 сек., Стефан Коглер от Германия. Във втория манш обаче японецът направи много добро преминаване между вратичките в долната - по-трудна част, и победи с общо време 1,34.88 мин.

Втори, с еднакво време във втория манш с Яуаса, но с по-слабо в първия, се класира италиянецаътСтефано Грос с общо време 1,35.05 мин. Победителят от първия манш, французинът Обер, успя все пак да остане в тройката с общо време 1,35.07 мин. Стефан Георгиев се класира 36-и в днешния слалом с време 1,38.60 мин. В първия манш бе на 31-о място.

С представянето си днес нашите национали не можаха да се вместят в оценката за успех на треньора на националния ни отбор. Класиране в първите 20 ще бъде успех за българските скиори в Банско. Това бе мнението преди стартовете днес на Грегор Пощомат.

Словенецът прогнозира, че трима могат да постигнат тези резултати - Стефан Георгиев, който вече получи квота за олимпийските игри във Ванкувър, Георги Георгиев и Николай Чонгаров.

Словенският специалист и шеф на BG националите бе този, който подреди трасето за първия манш на състезанието. Той получи това право, тъй като България е със състезател - в лицето на Килиан Албрехт, който има няколко подиума за европейската купа. За втория манш вратичките нареди треньорът на националите на Австрия.

Отлично подготвена бе пистата "Томба", а и минусовите температури помагафа тя да е толкова твърда, че дори и скиорите с по-задни номера да карат по трасе без прекалено дълбоки следи, които да повлияят значително на представянето им. Треньорите на всички национални отбори бяха категорични, че пистата е била перфектна, както и организацията. 

Утре предстои още един слалом в Банско - старт от Европейската купа по ски. Първият манш отново ще е от 10,30 часа, а вторият - от 13,30.

Източник: АСН






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Българка се нареди до Мартина Навратилова и Крис Евърт в тениса
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: