Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
Пирин смаза Рилски Спортист в контрола
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:14 / 28.01.2010Коментари (0)70
©
С категоричното 5:0 стартираха серията си от контролни мачове по време на зимната подготовка футболистите на ФК Пирин, съобщават от преслужбата на клуба. Благоевградчани категорично надиграха съперника от Рилски Спортист Самоков, като успяха да доминират на терена почти през цялото време. Старши треньора Стефан Грозданов изпробва два различни състава през двете полувремена, като първата част започнаха: Ганев, Ризов, Попев, Молдованов, Митревски, Наков, Кацимерски, Младенов, Цачев, Веснер и Димиров.

Втората част стартира с : Макенджиев, Дюлгеров, Златковски, Михов, Георгиев, Паланков, Сандански, Тодоров, Коцев, Кондев и Воденичаров. В 67 минута Кондев бе заменен, поради лека контузия, от Стоянов. Още в началните минути се видя, че срещата ще се играе основно пред вратата на гостите, като в 4 мин. Наков изпробва една топка от 20 метра, но ударът му се размина с вратата. В 8 и 16 минута, две флангови атаки завършваха с центриране и удари с глава на Младенов, но добри намеси на вратаря на гостите предотвратиха гола.

Между 20 и 25 минута пиринци изпуснаха леко инициативата, като допуснаха няколко поредни корнера пред вратата на Ганев, но защитниците и стражът се справиха успешно с опасностите. В 28 минута зелените поведоха в резултата, след като Майк Весенр се разходи из защитата на Рилски Спортист, прехвърли с елегантен пас защитата и за Димиров не остана нищо друго освен да отбележи сам срещу вратаря. До края на полувремето пиринци нападаха стихийно, но до по опасни положения за гол не се стигна. Изцяло замененият отбор на Пирин през втората част също не даде на съперника особено голяма свобода на действие и домакините се настаниха трайно в полето на самоковлии. В 62 минута Паланков намери с прецизен удар долния десен ъгъл на врата, като ударът му от 20 метра не остави никакви шансове за вратаря на гостите и резултата се покачи на 2:0.

Седем минути по-късно пък двамата македонци в Пирин- Коцев и Златковски сътвориха добра атака, която завърши с точен удар на втория за 3:0. В 76 минута бе отсъдена дузпа за орлетата, като Янко Сандански направи самостоятелен пробив и бе повален в наказателното поле. Зоран Златковски застана зад точката и отбеляза. В 84 минута бе отбелязано и петото последно попадение, като Драги Коцев направи хубав пробив и с неудобния лев крак отбеляза под плонжа на вратаря от 20 метра.






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Българка се нареди до Мартина Навратилова и Крис Евърт в тениса
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: