Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (3)
"Беласица" наказа сръбски майстори в контрола
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:34 / 03.02.2010Коментари (0)150
©
Авторитетна победа над елитен съперник извоюваха младите комити в Дойран, Македония. На брега на прочутото езеро "Бела" подчини с 2:1 представителя на сръбската супер лига "Млади Радник" /Пожаревац/. Резултата в здравия сблъсък откри още в 15-та мин. Андон Атанасов. Младокът заходи на скорост по диагонала и с бомбен шут от около 25 метра не остави шансове на противниковия вратар. Бърза контраатака на "Бела" в 58-та мин. провокира нарушение срещу резервата Димитър Панчев в пеналта, след което македонският рефер отсъди дузпа.

Зад топката застана най-опитният в състава на Златински - Васил Чергов, и с прецизен удар в обратния ъгъл удвои. Чрез Савич сърбите върнаха един гол в 75-та мин., но чудесната игра на защитата, водена умело от капитана Стойчо Георгиев, не позволи изравняване. Нещо повече - 3 минути преди края Методи Стоименов-Геелс имаше чудесна възможност за нов гол, но вратарят на "Млади Радник" спаси. Съперникът ни превъзхождаше, а ние играхме добре на контратака.

Оползотворихме голяма част от положенията си - има мачове, в които всичко ти се получава. Прието е да не се обръща внимание на резултатите от подобни срещи, но когато аматьорски тим от държава, пропуснала поредния световен форум, победи елитен представител на страна, взела безапелационно виза за ЮАР 2010, това отвсякъде си е събитие, коментира Иван Златински.

Цялата делегация от Петрич се убеди в прословутото македонско гостоприемство и усета към предлагане на кулинарни шедьоври на специална вечеря, дадена от домакина Благой Истатов. По същото време бе уговорено тимът от Пожаревац да върне визитата на "Бела" в понеделник от 15.00 часа на стадион "Цар Самуил" или на някое от игрищата в близост до града.

 

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Българка се нареди до Мартина Навратилова и Крис Евърт в тениса
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: