Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
Боксова надежда на Пиринско избяга от лагер на националния заради изгората си
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:54 / 17.02.2010Коментари (0)140
© Blagoevgrad24.bg
Надеждите на благоевградския БК "Пирин" да има свой представител на най-силния аматьорски боксов турнир у нас за купа "Странджата" бяха попарени, след като Сафет Методиев се изнесе тайно от лагера на националите, за да отиде при изгората си. Влюбеният Ромео от Сандански и избраницата на сърцето му са от ромски произход. Изявите на 18-годишния талант през миналия сезон и силните позиции на неговия клубен наставник отец Андон Шавулев в родната федерация му осигуриха невероятния шанс да получи повиквателна от селекционера на трикольорите Петър Лесов да боксира на "Странджата" от името на домакините от БК "Ямбол", за какъвто трамплин мечтае всеки от прохождащите майстори на ръкавиците.

Само след няколко дни в режимна обстановка обаче Методиев не издържал на повика на нагона и се изнесъл към къщи, което на практика слага кръст на кариерата му между белите въжета. Напразни останаха усилията на бащата Аспарух Димитров-Гунди да убеди сина си да не върши глупости по телефона от Германия, където работи в момента боксовата гордост на циганската махала в курортния град от близкото минало. Новоизлюпеният проектонационал в категория 57 кг трябваше да се качи на ринга в Ямбол за дебютния си бой в престижната надпревара утре. За овакантеното място старшията Лесов извика друг състезател. Треньорът-свещеник А. Шавулев също бе принуден да отмени резервацията си за състезанието поради семеен ангажимент.

Миналата година по плоскостта "Циганска любов" се хлъзна примата на "Пирин" при дамите Таня Илиева, която прекрати тренировки заради любимия си в момент, когато трябваше да бере плодовете на сребърния си медал от европейското първенство за девойки. След няколкоседмично прекъсване възпитаничката на Дома за деца без родителски грижи в Благоевград все пак поднови тренировки, но ще й се наложи да хвърли двойно повече пот, за да си върне треньорското доверие.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Българка се нареди до Мартина Навратилова и Крис Евърт в тениса
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: