Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
15-годишен с престижно класиране на ски-слалом в Италия
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:11 / 10.03.2010Коментари (0)192
©
15-годишният петричанин Герги Нушев, който бе част от националния ски отбор, се класира 15-и на слалом на неофициалното световно първенство за деца "Трофео Тополино", проведено в Италия. Надеждата ни в алпийските дисциплини е състезател на "Юлен" /Банско/, като паралелно си взема изпитите като частен ученик в Трето ОУ "Гоце Делчев" в Петрич. Нушев оправда в пълна степен очакванията на родните специалисти, които преди състезанието заявиха, че класиране в челната 20-ица би било успех.С общо време от двата манша 1.48.54 мин.

Жоро стана най-добре класираният българин, а призовите места окупираха представителите на традиционните доминатори в ските Норвегия, Словения и Австрия. В слалома взеха участие 116 състезатели, втория манш завършиха 50. По-рано през сезона Герги Нушев спечели държавното първенство по скоростни дисциплини,включващо супер гигантски слалом и комбинация от супер Г и слалом. Последва триумф в гигантския слалом и слалома за купа "Капи" в Банско. Състезанието в памет на алпиеца Димитър Думанов-Капи е заложено в календара на международната федерация по ски ФИС. В ски надпреварата, проведена в словенския курорт Шкофиа Лока преди седмица,също от календара на ФИС, Нушев завърши 11-и в слалома и 22-ри в гигантския слалом.

С резултатите си в Словения Жоро защити мястото си в националния отбор за поредното издание на "Трофео Тополино", завършило през уикенда. Припомняме, че преди два сезона той спечели слалом за купа "Ла Скара" във френската ски перла Вал Д'Изер, с което стана едва вторият българин след легендарния Петър Попангелов-младши, печелил състезание от календара на ФИС. Любопитно е, че освен ски през зимата Нушев тренира още няколко спорта през лятото в родния Петрич, сред които колоездене, плуване, футбол и тенис на семейния корт "Нушеви".

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Българка се нареди до Мартина Навратилова и Крис Евърт в тениса
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: