Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
Благоевградска боксьорка смаза от бой националка, но реферска балтия и взе победата
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 09:54 / 12.03.2010Коментари (0)254
© Blagoevgrad24.bg
Таня Илиева(вляво)
Европейската вицешампионка по бокс за девойки Таня Илиева поду националката Полина Пенчева от бой, но съдиите се направиха на глухи и слепи и присъдиха победата на съперничката й. Гаврата със състезателката на благоевградския "Пирин" стана във втория кръг на държавния лично-отборен шампионат на жените в Русе в най-силната категория 54 кг. След финалния гонг Пенчева, която е трета от последното европървенство, джентълменски поздрави Илиева и призна, че повече от нея е заслужавала реферът да й вдигнат ръката.

Възпитаничката на отец Андон Шавулев трябваше да се задоволи с третото място. Във финалния двубой П. Пенчева на свой ред беше ощетена срещу Грета Георгиева. От лагера на "Пирин" пък разкриха любопитен факт със задна дата. На едно от предните състезания Георгиева се примолила на Таня Илиева да не я удря в лицето, защото й предстояла фотосесия за модно списание.

Втората представителка на клуба от областния център на Пиринско Даяна Драшкова /кат. 69 кг/ не можа да изкара докрай първата си среща, след като треньорът й хвърли кърпата в средата на третия рунд, за да я предпази от по-тежки последствия при явното превъзходство на нейната противничка. Доволен съм и от двете момичета. Най-радостното е постоянството, с което Таня тренира, откакто се върна в залата след няколкомесечното откъсване от бокса. Даяна тепърва ще разкрива потенциала си, преди тръгването за състезанието беше на кантар дали да не слезе в по-долната категория и липсата на още няколко килограма си каза тежката дума, коментира свещеник А. Шавулев, който използва престоя в Русе за спаринг-срещи с местните боксьори на Шабан Димитров.

Талантливият тийнейджър имаше малшанса да счупи на два пъти лявата си ръка, което го извади от строя за близо година и половина. Той зарадва наставника си с представянето си в контролните боеве и даде индикации, че е готов да се върне между белите въжета по-силен отпреди. Първият му официален тест след дългото отсъствие е през април в първенството на юношите младша възраст.

Източник: в. "Струма"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Българка се нареди до Мартина Навратилова и Крис Евърт в тениса
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: