Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
Академик надигра Банско като гост с 3:2
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 15:28 / 17.04.2010Коментари (0)132
©
Отборът на Академик (София) победи лидера Банско с 3:2 като гост в изтеглен мач от 25-ия кръг на Западната "Б" група. С четвъртия успех в последните си пет мача в първенството столичани се изкачиха на второ място с 48 точки и се доближиха само на 3 точки от водача в класирането. Гостите започнаха по-добре и още в четвъртата минута откриха резултата. Самир Аесс центрира от фаул от ляво в наказателното поле, Николай Божов овладя с гръб към вратата, обърна се и с удар от 7-8 метра преодоля Атанас Аршинков.

Малко по-късно отново Божов получи шанс да се разпише след пас на Мирослав Будинов от ляво, но Аршинков блокира с тяло удара на нападателя от границата на малкия пеналт. Постепенно домакините овладяха инициативата и в 26-ата минута заслужено стигнаха до изравняване. Владислав Златинов се разписа отблизо с глава след подаване от дясно.

В края на полувремето гредата на два пъти спаси гостите. Първо Веселин Стойков нацели левия страничен стълб на вратата на Мариян Петров, след като засече от въздуха центриране от фаул на Златинов от дясно. Три минути по-късно Златинов от фаул от 30 метра шутира, топката се отби от напречната греда, тупна около голлинията и беше избита от защитниците на гостите. Футболистите на Банско поискаха гол, но такъв не беше зачетен.

В следващата атака Божов се измъкна от ляво и пусна топката край излезлия неразчетено пред наказателното поле Аршинков за 1:2. В 54-ата минута столичани стигнаха до трето попадение. При контраатака Троян Радулов подаде към Мирослав Будинов, който със страхотен удар от 30 метра прати топката в десния ъгъл на вратата на Банско. Четири минути по-късно Златинов намали с 13-ия си гол за сезона, след като отбеляза директно от корнер след неубедителна намеса на Петров. Банско опита да изравни, но първо Веселин Стойков нацели гредата с удар от малък ъгъл в 74-ата минута, а малко по-късно отново той беше изведен в чиста позиция, но стреля над гредата от 12-13 метра.

В 87-ата минута при контраатака Юлиан Петков изведе резервата Елин Нешев в чиста позиция. Юношата на Левски напредна в наказателното поле, преодоля вратаря и беше повален, но главният рефер Стоян Денев прецени, че има симулация и показа втори жълт и червен картон на халфа на столичани. Банско не се възползва от числения си превес в последните минути и допусна трети пореден мач без победа.

"Представихме се много силно като отбор. Станаха хубави атака и голове. Играхме много добре. Имаме футболисти, които могат да играят в по-големи клубове. Банско също игра добре и показа, че не случайно е на първо място. Тук се играе футбол. "А" група е висока летва за нашия отбор като игра. Ако спечелим промоция, с 3-4 нови попълнения можем да играем успешно в елита", коментира наставникът на гостите Самир Селимински. Старши треньорът на Банско Красимир Манолов беше доволен от играта, но не и от резултата, след като неговият отбор допусна първа загуба от месец след шест поредни мача без поражение.

"Стана празник за футбола. Изиграхме най-хубавия си мач, но загубихме. Не заслужавахме това поражение. Доволен съм от показаното, но горчилката остава, защото трите точки бяха много важни. Получиха се много футболни неща и двата отбора заслужават поздравление. Имахме хъс и желание. При 1:1 пропуснахме доста положения, с които можеше да решим мача в наша полза", каза Красимир Манолов.

Среща от 25-ия кръг на първенството на България по футбол в Западната "Б" група:

Банско - Академик (София) - 2:3 (1:2)

голмайстори: 0:1 Николай Божов 4, 1:1 Владислав Златинов 26,
1:2 Николай Божов 43, 1:3 Мирослав Будинов 54, 2:3 Владислав Златинов 58  

Източник: Sportal






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Българка се нареди до Мартина Навратилова и Крис Евърт в тениса
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: