Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (3) | Вчера (4)
Световната купа в Банско ще е с рейтинг като на Формула 1
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 20:05 / 27.04.2010Коментари (0)128
© Blagoevgrad24.bg
Директорът на състезанията за световната купа по ски алпийски дисциплини към ФИС Гюнтер Хуяра заяви, че е много доволен от видяното по време на инспекцията в Банско.

Рейсдиректорът на Международната федерация посети ски зоната заедно с колегите си Хелмут Шмалцл, отговорник за скоростните дисциплини и Ханс Пирен, отговорник за трасетата. Тримата инспектираха писта „Бъндерица" по която на 26 и 27 февруари 2011 г ще се проведат стартовете за Световната купа при мъжете в суперкомбинацията и слалома. В ски зоната гостите бяха водени от рейсдиректора на БФски Валентин Стефанов. С тях бе и целия екип, който ще се грижи за подготовката на състезанията за Световната купа в Банско.

Хуяра и колегите му определиха днес и местата от които ще се стартира в супергигантския слалом валиден  за суперкомбинацията и за слалома. Бяха определени също така и местата на които трябва да се поставят обезопасителните мрежи за състезанията, а също така бе уточнено местата на които има тв. камери да бъдат обезопасени с допълнителни надуваеми съоръжения, което е допълнително изискване на ФИС и заради това БФски ще трябва да наеме допълнително от чужбина.

„Изключително много държим на сигурността на състезателите и хората, които имат право да влиза в трасето по време на състезанията и тренировките, заяви Хуяра. По негово настояване по трасето трябва да бъдат изградени няколко допълнителни платформи от които състезанието ще може да бъде наблюдавано от треньорите. Шефът от ФИС заяви още че е задължително да има 2 медицински хеликоптера и да бъдат спазени всички изисквания за мединиското обезпечаване на състезанията. Екипът на ФИС провери и хотелите за състезатели, треньори, ВИП гости и журналисти, както и двата пресцентъра за медиите. По време на инспекцията Хуяра и екипът на БФски уточниха и всички детайли по церемониите по тегленето на жребия и награждаването. След инспекцията на ски зоната Хуяра и колегите му бяха приети от кмета на Банско Александър Краваров. По време на срещата в общината градоначалника увери екипа на ФИС, че заедно с Българска федерация ски работят като един екип и то от години и ще направят Световната купа при мъжете по всички изисквания на Международната федерация. На срещата Хуяра подчерта, че стартовете в Банско ще със сигурност ще достигнат рейтинг на отразяване съответстващ на този от кръг във формула 1 или финал в Шампионската лига.

Източник: в. "Стандарт"






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Впечатляващо! Българка се нареди до Мартина Навратилова и Крис Евърт в тениса
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: