Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (4)
Ще играе ли "Пирин" на своя стадион, ако ли не, разпада ли се?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 14:30 / 28.05.2010Коментари (0)135
©
Председателят на на комисията по контрол изпълнение решенията на ОбС и мониторинг на обществените и възлагателните поръчки г-н Кирил Илиев направи изявление относно проблема за стадион "Христо Ботев", Blagoevgrad24.bg публикува изявлението без промени и съкращения: 

Уважаеми колеги,

Като председател на комисията по контрол изпълнение решенията на ОбС и мониторинг на обществените и възлагателните поръчки очаквах атака, че комисията пречи да се стигне до решаване проблема със стадион Христо Ботев в Благоевград.  Страхът от нашата работа изважда някои хора от равновесие, в резултат на което правят необмислени и хаотични изявления.  Подобна стрелба „на сляпо" обаче води до жертви от приятелски огън и примерите за това излязоха не само с излизане на истината около топлоизолацията на 5 СОУ, улиците под поликлиниката в кв.5, които все още нямат акт 16, а и ремонта на стадиона. Кметската администрация най-официално се разграничи от действията на фирмите-изпълнители.

Стадионът е болна тема за всички нас, данъкоплатците и милеещите за общината и нейната собственост. За да избегна бъдещи спекулации и манипулации, искам да Ви запозная хронологично с няколко факта, от които на благоевградчани ще стане ясно защо комисията, която ръководя, въпреки десетките часове работа все още не е излязла със становище по казуса.

При създаването на комисията в края на януари и на първото редовно събиране през февруари това бе  най-дискутираната тема. Ние се обединихме около това да получим всички документи, свързани с ремонтните дейности, за което изпратихме до общинска администрация официално искане с изх. номер 61-00-68/09.03.2010. След няколко дни ни бе отговорено, че не знаят защо търсим подобна информация, което ни навежда на мисълта, че те изобщо не са наясно с нашите компетенции. За да се ускори нашата работа, в качеството си и на общински съветник потърсих тази информация  с писмо от 19.03.2010 год. (вх.номер П 02-39). Датата за получаване на отговор изтече на 30 април 2010 год. Няма начин комисията да си свърши работа без да са и предоставени тези документи от администрацията!!  Настоявайки все пак да получим някакъв отговор, ние отправихме ново питане кой ще носи отговорност за стадиона и преди 3 дни получихме официален писмен отговор - никой!!!

Тогава ние питаме - защо се настройва обществеността, че съветниците сме виновни за незаконно изградения водопровод? Ние сме гласували средства стадиона да бъде модернизиран и желаем това да се случи при спазване на законите в РБългария. Сега, когато има явно нарушение на процедурите, искаме да изясним случая, но не можем да го направим, защото администрацията не  ни предоставя достъп до документи. Трябва да е ясно, че не сме толкова наивни да си мислим, че общинска администрация не е знаела за изграждането на водопровод с дължина от 1,5 километра!! Как всички в града знаят, а те не? Значи не си вършат работата! Или действат на принципа „ако мине номера",  което не е професионално. Трябва някой да понесе отговорност за това незаконно съоръжение,  а дали ще бъде фирмата по надзора, фирмата-изпълнител или някой друг, ще кажат РДНСК и правораздавателните органи.

Нашата комисия ще заседава още през другата седмица, ще вземем решение по казуса и материала ще влезе за гласуване на следващата сесия.

Кирил Илиев

Председател на ККИРОбСМОВП






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: