Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (2) | Вчера (4)
Oткриват Мондиала от кръчмата на Пената
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 13:39 / 10.06.2010Коментари (0)118
©
На 11 юни от 15,00 ч. по БНТ стартира Мондиал 2010 със студио "Зов от Африка" и Откриване на Световното първенство по футбол 2010 - пряко предаване от Йоханесбург (Южна Африка). Студиото ще започне със специалните гости Н. Пр. г-жа Шийла Камерър, посланик на Република Южна Африка и министъра на физическото възпитание и спорта - Свилен Нейков. Футболни гости, които ще коментират двата мача, са треньорът на националния отбор по футбол - Станимир Стоилов и футболистът Владимир Манчев.

В студиото "Зов от Африка" от 19 до 20:00 ч. ще гостуват Клайв Сойер - главен редактор на The Sofia Echo, Мария Петрова, Мартина Вачкова и бендът на Дани Милев с гост-изпълнител Поли Генова. В рамките на шоуто ще се погледне към футбола от друга страна. Ще се разкриват любопитни и интригуващи факти извън терените и от съблекалните на звездите. Кадри от световния видеообмен и от наетия от БНТ сървър ще дават повод за коментар на гостите в студиото.

Как  жените гледат на Цар Футбол? С тяхна помощ от БНТ ще потърсият най-красивия футболист, най-добрия актьор сред футболистите, най-скандалния. Ще бъде избран феърплей играч на първенството. Ще се опитаме да открием психологията на футбола и неговите фенове. Ще потърсим икономическото и политическото му значение. Доколко   футболът е явлението, което може да спре насилието по света и да накара хората да мерят сили на зеления килим? Амбициозна или реалистична е пропагандираната от организаторите теза за футбола като проводник на значими социални, политически и икономически идеи. Дава ли футболът цел, смисъл и значение на човешкия живот, обещаха още от Националната телевизия.

Ще се редуват различни рубрики и ще разкриват любопитни факти за феновете. Рубрика "Фенът" ще е за хора, погълнати по различен начин от любимата игра. Рубрика "Топ 5" ще отразява най-интересните събития в последното денонощие. Рубрика "Ретро футбол" ще представи интересни факти от минали първенства с картина, притежавана единствено от БНТ.  Рубрика "Закуми" ще бъде за клюките, свързани с футболните звезди и всичко, което може да бъде квалифицирано в категорията "Лайв стайл".

Ще има преки включвания от различни точки, в които Мондиал 2010 е "тема на деня". Едната сигурна точка е екранът пред НДК, където ще се излъчва програмата на БНТ 1. Други примерни дестинация са кръчмата в село "Мировяне" (родното село на "стратега" Димитър Пенев), заведения край морето, където със сигурност ще има многобройни агитки чужденци, представители на участващите отбори и т.н.
Допълнително настроение в студиото в НДК ще създават бенд и поканени от тях певци, които също ще взимат отношение по различни аспекти на разширената по този начин футболна тема.

Източник: sportline






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Манчестър Юнайтед е твърд фаворит срещу Твенте, според букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: