Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Футболният маратон в Шампионската лига стартира довечера
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 10:12 / 14.09.2010Коментари (0)145
©
Преди по-малко от 4 месеца Диего Милито заби два гола във вратата на Байерн (Мюнхен) във финала на Шампионската лига и изкачи Интер на европейския връх след пауза от 45 години. Тази вечер, с 8 мача в различни точки на Стария континент, започва новия сезон в най-престижното клубно състезание. Плейофните битки предложиха няколко изненади, а общо 6 отбора ще направят своя дебют в Лигата. Холандският първенец Твенте и турският Бурсаспор се класираха директно за групите, но приликите между тях съвсем не приключват дотук. И двата отбора станаха шампиони на страните си за първи път, а в редиците им има българи. За Твенте пази Николай Михайлов, а за Бурсаспор - предшественикът му в националния ни тим Димитър Иванков.

Другите новаци в Шампионската лига са Апоел (Тел Авив), Тотнъм, Спортинг (Брага) и Жилина. Португалците хвърлиха една от бомбите в плейофите, като елиминираха Севиля, а Жилина изхвърли по пътя си българския Литекс.

Жребият за групите си направи шега с някои от участниците. Така например, в група "G" се паднаха Реал (Мадрид), Милан и Аякс, които имат общо 20 титли и 33 финала в турнира. Испанският колос вече е воден от Жозе Моуриньо и не крие амбициите си да спечели трофея за 10-и път. Самият Моуриньо вдигна купата с два различни отбора - Порто и Интер. След неговото напускане начело на "нерадзурите" застана Рафа Бенитес, който също е ликувал като победител в надпреварата (през 2005 година с Ливърпул).

"Шампионската лига е най-великото състезание в съвременния футбол. Искам да стана първият треньор, който е триумфирал с три различни отбора", ентусиазиран е Специалния.

Преди да мисли за финала на "Уембли" обаче, неговият отбор трябва да се справи с Милан, Аякс и Оксер в групата. Мнозина подценяват французите, но достатъчно е да споменем, че те отстраниха руския Зенит, и то след загуба в първия двубой.

"Фантастично е, че в третия си сезон в Серия "А" вече съм треньор на Милан и ще водя тима в Шампионската лига. Предстоят ни великолепни мачове срещу големи клубове", сподели новият наставник на Милан Масимилиано Алегри. "Росонерите" бяха много активни в последните дни на трансферния пазар и привлякоха звезди като Златан Ибрахимович и Робиньо. Двамата ще могат да се изправят срещу отбори, в които вече са играли (Аякс за Ибрахимович и Реал за Робиньо).

Група "С" сблъска британските съперници Манчестър Юнайтед и Глазгоу Рейнджърс. Мачът помежду им ще прикове вниманието още тази вечер. Интригата се допълва от факта, че наставникът на шотландците Уолтър Смит е бивш асистент на сър Алекс Фъргюсън. Фърги за поредна година ще атакува трофея в Шампионската лига и за успех по пътя към "Уембли" ще разчита много на българския ас Димитър Бербатов. Бившият капитан на националния ни тим вече има в кариерата си два загубени финала и повече от всичко иска да запише името си в историята като вторият българин, покорил върха на европейския футбол.

Сред фаворитите, както винаги, ще бъдат Барселона и финалистът от миналия сезон Байерн (Мюнхен). С единствената мисъл да стигнат до трофея тръгват и лондконските Челси и Арсенал, които никога не са печелили състезанието.

За наше съжаление, България отново няма да има представител в груповата фаза. Литекс отпадна безславно от Жилина в третия квалификационен кръг и не можа да повтори успеха на Левски, който остава единственият роден тим, стигал до групите.

Група А
1. Интер
2. Вердер Бремен
3. Тотнъм
4. Твенте

Група B
1. Лион
2. Бенфика
3. Шалке 04
4. Апоел Тел Авив

Група C
1. Манчестър Юнайтед
2. Валенсия
3. Глазгоу Рейнджърс
4. Бурсаспор

Група D
1. Барселона
2. Панатинайкос
3. Копенхаген
4. Рубин Казан

Група E
1. Байерн Мюнхен
2. Рома
3. Базел
4. ЧФР Клуж

Група F
1. Челси
2. Марсилия
3. Спартак Москва
4. Жилина

Група G
1. Милан
2. Реал Мадрид
3. Аякс
4. Оксер

Група H
1. Арсенал
2. Шахтьор Донецк
3. Брага
4. Партизан

ПРОГРАМАТА ЗА ДНЕС:
Група А:
Твенте - Интер
Вердер - Тотнъм

Група В:
Лион - Шалке 04
Бенфика - Апоел ТА

Група С:
Манчестър Юн - Глазгоу Р
Бурсапоср - Валенсия

Група D:
Барселона - Панатинайкос
ФК Копенхаген - Рубин


Източник: sportal






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: