Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Човекът-митница М. Минев пое ПФК “Беласица" чрез офшорка
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 11:15 / 16.09.2010Коментари (0)507
©
Собственик на половината от акциите на ПФК "Беласица" АД - Петрич, който тази година ще играе в селските групи, е панамска фирма, чийто упълномощен представител е ексмитничарят Марио Минев, установи проучване на "Струма" по молба на читатели. Те питат на кого е петричкият клуб, след като бившият президент Костадин Хаджииванов се отказа от него. Проверката установи още, че двама от новите членове на Съвета на директорите на клуба са хора на Марио Минев - бившият шеф на ГКПП - Кулата Георги Минев и бившият управител на МБАЛ "Рокфелер" д-р Георги Динков. Георги Минев е братовчед на Марио Минев. Ексмитничарят пък е кум на дъщерята и зетя на д-р Георги Динков. Така Марио Минев контролира петричкия футболен клуб.

Смяната в управлението става, след като на общо събрание на 1 март 2010 година местната фирма "Арония - пласт" ЕООД взема решение да закупи 2500 обикновени поименни акции с номинал 10 лева. Управител на фирмата е съветничката от Съюза на комунистите в България Величка Минева, съпруга на Марио Минев. Едноличен собственик на капитала на "Арония - пласт" е панамската "Норуел интернешънъл Инк" със седалище авеню Нуба и 34-та улица, сграда - 34-20, Панама 5, Република Панама. Напоследък панамските фирми са на мода, тъй като тамошното законодателство позволява сертификатът за акциите на дружествата да бъде само в един екземпляр, да не е публичен и да се притежава само от собственика на акциите, а упълномощеният представител на панамската фирма е Марио Минев.

Освен че притежава половината акции на клуба, чрез ловкия трик с панамската фирма Марио Минев успешно внедрява и свои хора в управлението на клуба. На 3 май 2010 година е проведено ново общо събрание на акционерите на ПФК "Беласица". На него е присъствал Георги Георгиев-Валяка, който притежава другата половина от акциите - 2500 на брой, на стойност 25 000 лева. Другите присъстващи на събранието са управителят на "Арония - пласт" Величка Минева и Марио Минев. Общото събрание на акционерите взема три важни решения - гласува нов устав, решава дружеството да води нова книга и избира нови членове на съвета на директорите. За нови членове са избрани братовчедът на Минев - Георги Минев, който малко преди това се пенсионира като заместник-началник на ГКПП - Кулата, и хирургът д-р Георги Динков. Георги Георгиев-Валяка запазва членството си в Съвета на директорите. Освободени са старите членове на съвета Петър Караангелов и Илия Попов, за да отстъпят мястото си на хората на Марио Минев.

10 дни по-късно Съветът на директорите на свое заседание разпределя длъжностите. За председател е избран д-р Георги Динков, за зам. председател Георги Минев, а Георги Георгиев запазва поста на изпълнителен директор. Така в Съвета на директорите на ПФК "Беласица" Марио Минев има два гласа на свои хора срещу единия глас на Георги Георгиев-Валяка.

Петричкото футболно ръководство с панамска връзка преди време поиска от Общински съвет подпомагане чрез парични средства. На свое заседание съветниците гласуваха на клуба да бъдат отпуснати 40 000 лева. На серия срещи с местните управници обаче футболното ръководство заяви, че за да остане във "В" група, са му необходими минимум 200 000 лева. От своя страна, градоначалникът Вельо Илиев бе категоричен, че общината не може да отпусне повече пари на частния футболен клуб.

Конкурсната комисия за 10-годишна концесия на игрището до петричкото село Ръждак отхвърли документите на единствения кандидат ПФК "Беласица", представлявана от бившия общински съветник от ГЕРБ Георги Динев. Мотивът на комисията е неизрядни документи на кандидата. Офертата на ПФК "Беласица" била написана на ръка. В нея пестеливо било обяснено, че срещу 100 лева месечен наем концесионерът възнамерява да създаде зелена площ и да монтира пейки и кошчета за боклук. В ръкописа липсват икономически анализ и обосновка. Заради несериозната подготовка на кандидат-концесионера комисията решила "да го скъса". За концесияа на ръждашкото игрище ще бъде обявена нова процедура, в която се очаква да се включат и други кандидати.

Хората от село Ръждак, както "Струма" писа, са против стадионът да бъде отдаван на концесия, за което депозираха подписка до кмета Вельо Илиев и Общинския съвет. Те се опасяват, че концесионерът ще загради стадиона и няма да ги допуска да спортуват или ще им сложи високи такси. Възникна въпросът защо на ПФК "Беласица", чийто отбор не играе в професионалните групи, му е необходимо помощно игрище.

За месеците след като това се случи, ръководството на клуба в лицето на президента д-р Георги Динков, заместник-президента - бившият заместник-шеф на ГКПП Кулата Георги Минев, и Георги Георгиев-Валяка, изпусна конците. Оказа се, че Петрич няма да има отбор в професионалните групи, а и не разполага с пари, поради което кандидатства пред общината за парична помощ. Общинският кмет Вельо Илиев обаче отсече, че община Петрич не може да отдели на отбора повече от 40 000 лева, тъй като е частен.

Източник: struma.com






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: