Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
НачалоФутболТенисБаскетболВолейболДругиСтатистики
Спортните новини: Днес (0) | Вчера (4)
Матеус или Антич? Кой от тях ще поеме националния?
Автор: Екип Blagoevgrad24.bg 12:11 / 21.09.2010Коментари (0)106
© Blagoevgrad24.bg
Днес в 15:00 часа ще стане ясно името на новия селекционер на българския национален отбор по футбол. В този час в сградата на БФС е насрочено заседание на Изпълнителния комитет и на него се очаква да бъде обявено името на временния селекционер на "лъвовете", който ще води тима в гостуването на Уелс от европейските квалификации.

Изпълкомът избира днес между Матеус и Антич, Мадански ще води националите в Уелс.
 
Легендите на световния футбол Лотар Матеус и Радомир Антич са най-сериозните фаворити за селекционер на националния тим. Германецът и сърбинът са двама от общо 15-те имена, които Изпълкомът ще обсъжда на заседанието си днес.
 
Матеус е без работа от година и половина. За последно той води израелския Макаби (Нетаня), като именно с този отбор той отпадна от родния Черно море в турнира за Купата на УЕФА през сезон 2008/09.
 
Иначе преди това немската легенда е водил отборите на Рапид (Виена), Партизан, Унгария, Атлетико (Паранензе) и Ред Бул Залцбург.
 
Треньорската визитка на Радомир Антич е уникална. Той е единственият треньор, водил трите големи в Испания - Реал (М), Барселона и Атлетико (М). Освен това под негово ръководство Сърбия се класира за Мондиал 2010, където обаче комшиите претърпяха тотален крах и отпаднаха още в групите, въпреки че победиха Германия.
 
Антич бе уволнен от Сръбската футболна федерация преди няколко дни, защото отборът започна трагично квалификациите за Евро 2012.
 
Освен имената, на Матеус и Антич на Изпълкома, който е днес от 15,00 часа в сградата на БФС, ще се обсъждат още кандидатурите на румънците Виктор Пицурка, Дан Петреску и Ангел Йорданеску. Мариус Лакатуш отпада, защото е поискал 600 000 евро годишно.
 
Съществува вероятност на заседанието днес да не бъде избран постоянен треньор. Със сигурност обаче на треньорът на младежите Михаил Мадански ще бъде определен да води тима в евроквалификацията с Уелс на 8 октомври.

На предстоящото заседание се очаква също така да бъде разгледана оставката на съдийския шеф Костадин Костадинов, който обяви, че ще напусне поста си след скандалите, които станаха на мача между Славия и ЦСКА (1:0).

Източник: Sport1






Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Актуални Четени Теми
Без български футбол на парламентарните избори
ЦСКА гостува на североизток, а Левски на запад в Купата на България
Реал няма да сбърка срещу Алавес, смятат букмейкърите
Вижте къде ще играе Григор Димитров и срещу кого през тази седмица
Пирин крачи уверено към връщане в Първа лига
Класиране Резултати

РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 49 49 24

novini@blagoevgrad24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)
Договори избори 2024

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Благоевградчани във facebook
RSS за новините
Статистика: